Radostná seznámení ve StarDanceRadostná seznámení ve StarDance Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 08.09. 2024
Dnes má svátek Mariana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Alkoholická povídka

21. 07. 2024 | Vaše příběhy

Jel jsem speciálně do toho obchůdku za městem, protože mi známý řekl, že tam mají nejlepší víno. Potřeboval jsem tehdy dárek pro svého strýce k narozeninám, náročného vinaře. Chtěl jsem mu udělat radost, a protože vůbec nepiji vyjma nějakého piva v parném létě, nechal jsem si poradit. Kdo měl ale tušit, že tam najdu vílu?

Vydal jsem se pro dárek na kole. Za pultem stála ona, dívčina s hrubým pleteným copem, modrýma očima, sněhobílým chrupem a ústy jako srdíčka. Srdce mi bilo na poplach, když se mě ptala, co si přeju. Koupil jsem víno a nemohl od ní odtrhnout oči. Na víc jsem se nezmohl.

Od té doby, kdykoli jsem jel na kole, a že jsem na něm jezdil často, udělal jsem si zastávku v obchůdku za městem. Nevýhodou bylo, že tam prodávali jen to víno. A tak můj strýc i otec měli rázem vína zásobu. Musel jsem vypadat jako alkoholik. Nemohl jsem si ale návštěvu v obchůdku zakázat.

Má víla se vždy usmívala. Co si myslela uvnitř sebe, to jsem si raději nepředstavoval. Jednou jsem se ale zdržel v práci a do obchůdku jsem přijel později, než obvykle. Z mé krásné víly se v tu ránu stala obryně. Zavalitá žena s oblými boky se mě zeptala, co si přeji. Byl jsem tak zkoprnělý, že jsem se zeptal:

 „A ta milá dívka tu už není?“

Vždyť já jezdil na tom kole do obchůdku už jen kvůli ní! Paní si mě prohlédla, usmála se, a pak řekla: „Má dcera Katka jela pro něco do města. Počkejte, za chvíli tu bude.“

Tak, a bylo to venku. To, k čemu jsem se odvažoval celý měsíc, vyřešila náhle ta rázná dáma. A tak jsem tam počkal. Paní si se mnou povídala, a tak brzy zjistila, že nejsem žádný alkoholik a víno kupuji jen kvůli její krásné dceři. Oba jsme se tomu zasmáli. A pak přišla Katka. Pozdravila, a když jí její maminka řekla, že tam vlastně čekám na ni, snažila se jí nenápadně naznačit, že jsem ten alkoholik, co tam denně nakupuje víno.

„Ale vždyť to je úplně jinak,“ smála se hodná žena. Chvilku to trvalo, než Katka uvěřila. Často se mě pak ptala, proč jsem jí rovnou neřekl, že se mi líbí. Ani pro ni jsem totiž nebyl k zahození.

„Jen to víno mě odrazovalo,“ přiznala.

Tak takto jsem se prvně opravdově zamiloval. A že to byla láska převeliká a byla asi také jiná doba, tak jsme spolu dodnes. Z obrovité paní se vyklubala skvělá tchyně a já v obchůdku často vypomáhal mimo své zaměstnání. Nikdy jsem ale vínu nezačal holdovat. Můj strýc ale věděl až do své smrti, že k jmeninám, narozeninám i k Vánocům dostane ode mne tu nejlepší značku vína. A tak jsem díky své tchyni a svému strýci i přes svou nesmělost nalezl svou milovanou ženu. Často se tomu smějeme.


Svehlava - čtenář
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Své štěstí můžem najít kdekoliv
Obrázek uživatelky
profil


Moc pěkný příběh Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Krásny príbeh, ako v rozprávke. Ale život, našťastie, píše aj pekné príbehy.
Tak nech vám to s vílou ešte dlho klape.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles