Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.11. 2024
Dnes má svátek Klement
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Anna Strnadlová bodovala na kulinářské soutěži v Luxemburgu

11. 12. 2010 | Úspěšní lidé

Anna Strnadlová, cukrářka z olomouckého hotelu, zabodovala na světové kulinářské soutěži Expogast – Culinary World Cup 2010. V kategorii „Cold Food Decoration“ získala za svou jemnou a precizní práci zlatou medaili.


Carvingu, tj. vyřezávání z ovoce a zeleniny, se věnuji již sedm let a jsem ráda, že jsem mohla předvést, co umím. Pro svůj projekt jsem využila především zeleninu, a to zejména dýně, kedlubny, ředkve, mrkve, kořen taro, batáty a melouny,“ říká Anna Strnadlová, která své umění reprezentuje za NH Olomouc Congress. Doba potřebná pro přípravu vítězné dekorace byla zhruba 14 dní.


ovoceCarving je v České republice čím dál tím populárnější. Jednotlivé výrobky nacházejí své uplatnění jak na slavnostních tabulích, tak i soukromých akcích. „Umění řezbářů do jídla lze využít i jako praktický dárek např. k narozeninám. Lze netradičně zaujmout jak tvary, tak i nápisy,“ říká Anna Strnadlová.


Nejčastěji se k vyřezávání využívají potraviny s tvrdší dužinou, jako je například dýně či meloun. Při vyřezávání se používá speciální nářadí, ať již to jsou dlátka nebo upravené nožíky. „Z ovoce a zeleniny při troše cviku dokáže vyřezat každý např. jednoduchý květ či list, ale opravdu dobří gastronomičtí řezbáři jsou schopni vytvořit velmi složitou kompozici či jiný velice náročný trojrozměrný objekt,“ upřesňuje Anna Strnadlová a dodává: „Setkat se můžeme například s vyřezávanými nektarinkami, avokádem, papájou či kořenem taro, ale i jablka mohou působit velmi efektně.“ Jedním z cílů, které Anna má, je zabodovat na světové kuchařské olympiádě IKA ve vyřezávání za dva roky v Německu. 


Krátce o Anně Strnadlové:


Dekorativnímu vyřezávání se věnuje od roku 2003, kdy se v rámci výuky seznámila s jedním z nejznámějších propagátorů carvingu v Česku, Luďkem Procházkou. Nejčastěji vyřezává květinové kompozice, které jsou určeny pro různé slavnostní příležitosti – od svateb, narozenin, firemní oslavy až po velké cateringové akce. Ocenění sbírá i na gastronomických festivalech a výstavách v Čechách i zahraničí.


- Zlatá medaile - Gastro Hradec 2009 - ABSOLUTNÍ VÍTĚZ
- Bronzová medaile - IKA2008 Olympiáda, Německo - Erfurt
- Zlatá medaile - Souboj mistrů, Melounový festival Praha 2008 - ABSOLUTNÍ VÍTĚZ
- Zlatá medaile - Gastro Hradec 2008
- Zlatá medaile - Carving Cup, Slovakia 2008 - ABSOLUTNÍ VÍTĚZ
- Zlatá medaile - CZECH Carving Cup, Ostrava 2007 - ABSOLUTNÍ VÍTĚZ
- Zlatá medaile - Souboj mistrů, Melounový festival, Praha 2007
- Zlatá medaile - Gastro Hradec 2007
- Zlatá medaile - Carving Cup, Slovakia 2007
- Zlatá medaile - SVĚTOVÁ KUCHAŘSKÁ VÝSTAVA - LUXEMBOURG 2006


Zdroj: Strnadlová.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Anna Strnadlová bodovala na kulinářské soutěži v Luxemburgu:

Anna Strnadlová bodovala na kulinářské soutěži v Luxemburgu
Anna Strnadlová bodovala na kulinářské soutěži v Luxemburgu
Anna Strnadlová bodovala na kulinářské soutěži v Luxemburgu
Anna Strnadlová bodovala na kulinářské soutěži v Luxemburgu
Anna Strnadlová bodovala na kulinářské soutěži v Luxemburgu
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !