Ano, šéfe – 1.9. 2016:
V kuchyni jinak sympatické hospůdky U Stoleté lípy v Hostivicích je podle slov jejího majitele pana Kamila nějaká černá díra. Je prý v surovinách, v nákupech, ve vymýšlení jídel i v jiných věcech. A mizí v ní peníze. Šéf rychle identifikuje stopy zdůvodňující výskyt této vesmírné anomálie v malé vesnické restauraci. Jednou z nich je i skutečnost, že u sporáku stojí sám pan majitel – vyučený soustružník.
Sice mu pomáhají kamarádi kuchaři, ale většinou je na to sám a potřeboval by se spíše učit než šéfovat kuchyni. Zdeněk Pohlreich navíc odhalil i další zdroj podivného záření, a tím jsou zvláštní vztahy mezi Kamilovou manželkou Laďkou a zbylým personálem. A zatímco šéf vymýšlí, jak racionálně situaci řešit, tak se majitel v zoufalství svěří do rukou vědmy, která mu má v kuchyni najít negativní energie.
Kyvadélka a virgule – to jsou rekvizity, které šéf v kuchyni nezná a evidentně nemá dojem, že by se s nimi dalo uvařit dobré jídlo. Dá šéf majitelům hvězdičku? Na odpověď musíte počkat až do konce reprízy speciálního čarodějnického dílu z Hostivic...