Ano, šéfe – 25.1. 2016:
Šlendrián v kuchyni je totiž jedna z mála věcí, které opravdu bytostně nesnáší, a rozhodně se nebojí dát to náležitě najevo. Umí ale ukázat i svou vlídnou tvář a tam, kde se snaží, dokáže výraznou proměnu ocenit. Nenechte si proto ujít další premiérový díl již páté řady úspěšného pořadu Ano, šéfe!
Most není zrovna lákavým místem pro bydlení. Nic než paneláky, nejvyšší nezaměstnanost v zemi, vysoká kriminalita a těžké dědictví komunistické minulosti odradí i silnější povahy. Marcel Oktábec se v Mostě narodil a celý život zde žije – a na své rodné město nenechá dopustit.
Marcel v průběhu let v Mostě podnikal v mnoha oborech. V současné době ukončuje podnikání v hazardu a chystá se plně soustředit na svou restauraci Ponorka. Je to poněkud bizarní podnik v suterénním prostoru socialistického komplexu uprostřed sídliště. Interiér rustikálního charakteru působí jako něco mezi westernovou putykou, hokynářstvím a pražskou kavárnou devadesátých let. Po prostoru se pohybují čtyři nevycválané dvacetileté servírky a kuchyni zabíjí polský kuchař Marek.
Zdeněk se ukáže v Ponorce v den, kdy nastoupila nová kuchařka. Jídelní lístek je pro ni stejnou španělskou vesnicí jako pro Zdeňka, který se z něj snaží vybrat něco, co by mu nezpůsobilo žaludeční křeče. A po ochutnávce k tomu opravdu nemá daleko....
Poté, co nová kuchařka Pavla druhý den z vlastní iniciativy připraví Zdeňkovi menu, chytne Zdeněk příležitost za pačesy. Neboť práce místo nekonečných výmluv, že něco nejde, to je v českých restauracích vzácný úkaz. S Pavlou se pustí do rekonstrukce jídeláku, Marcela donutí vyházet alespoň trochu hokynářského harampádí. Ale největší rezistenci zažije na place od čtyř mladých servírek. Ač je ve věku jejich otců, zdá se, že narazil na opravdu tvrdý oříšek. Podaří se mu přesvědčit partu zastydlých puberťaček, že práce v restauraci stojí za to a na každém úsměvu se dá vydělat?