Ano, šéfe – 7.1. 2016:
Šlendrián v kuchyni je totiž jedna z mála věcí, které opravdu bytostně nesnáší, a rozhodně se nebojí dát to náležitě najevo. Umí ale ukázat i svou vlídnou tvář a tam, kde se snaží, dokáže výraznou proměnu ocenit. Nenechte si proto ujít další reprízu úspěšného pořadu Ano, šéfe!
Rybářská Bašta je restaurace v poměrně vkusné budově, která se nachází v příjemném prostředí lesoparku na okraji Prahy. Místní obyvatelé z přilehlé vilové čtvrti chodí kolem na procházky k blízké přehradě a jistě by se rádi zastavili na jídlo právě zde, zvlášť když jídelníček slibuje rybí speciality. To by ovšem restauraci nesměl mít v rukou pan Michal Němec.
Pan Němec je sice vyučený kuchař, živil se však dlouho jako taxikář – a nechalo to na něm stopy. Myšlenkově ustrnul kdesi v osmdesátých letech 20. století, což v kombinaci s jeho vrozeným nevkusem vytváří dojem nechtěného retra.
Člověk má po vstupu do restaurace pocit, že se vrátila bolševická normalizace. Interiér je kombinací hnědých, béžových a šedých odstínů a jediné současné barvy jsou na tunách nevkusných propagačních materiálů. To vše ve spojení s Video Disco Baštou, kterou zde podniká každý týden, je ideálním kandidátem na léčbu Zdeňkem Pohlreichem...
Zdeněk přistoupí k nápravě poměrně zostra. To, co má být zlatým hřebem restaurace – totiž rybí pokrmy, vypadá tak strašně, že to Zdeněk v několika případech ani neochutná. Reakce na kapra pokrytého nivovou plachtou patří k nejsilnějším momentům celé série. Zdeněk se snaží najít spojence v somnambulní servírce nebo v kuchařovi s buldočím výrazem, ale ledy se hýbou jen ztuha.
Pokus o polidštění majitele vyvrcholí v luxusní pražské restauraci, kde se Zdeněk pokusí názorně ukázat, jakou příležitost pro kvalitní rybí restauraci na okraji Prahy majitel má. Není však jisté, zda se Zdeňkovi podaří pana Němce přenést v čase do roku 2012. Sledujte proto další reprízu oblíbeného pořadu Ano, šéfe!, nudit se rozhodně nebudete!