Ano, šéfe – 7.4. 2015:
V pardubickém parku hned u jezírka se „potápí“ další restaurace. Restaurace Rybárna je zdálky kouzelné místo. Široká přízemní budova v téměř japonském stylu leží na břehu Matičního jezera uprostřed parku v centru města. Ideální místo pro příjemnou večeři, oslavu v širším kruhu, nebo na zálety – zvlášť když kuchyně je poměrně ucházející. V čem je tedy problém?
Stejně jako mnohým jiným restauratérům, i panu Karlu Ševečkovi s krizí povážlivě ubyli hosté. Podnik, který mu dříve zajišťoval docela slušné živobytí, má najednou co dělat, aby sám sebe uživil. Většinu tržeb dělá pivo podávané na venkovní sezení přes okénko, na ojedinělé rybí menu chodí málokdo.
V zanedbané budově je Rybárna pouze v pronájmu, a byť se nájem zvyšuje, do objektu žádné peníze netečou. A nenatékají ani do kapsy majitele restaurace pana Karla. Ten se to několikrát zkusil změnit nejrůznějšími akcemi, takže v Rybárně si hosté v minulosti mohli dát třeba velblouda nebo cvrčky.
Pan Karel má kromě toho problémy nejen s majitelem objektu, ale i s vlastními zaměstnanci. Dbá sice o to, aby bylo všem v práci příjemně, ale když je potřeba, nedokáže si pořádně dupnout. Rozhodl se tedy situaci vyřešit posledním radikálním řezem: pozval si sem obávaného šéfa Zdeňka Pohlreicha. Ten poměrně rázně odhalí, kde jsou největší slabiny.
Pro pana Ševečka bude náhlé prozření nepříjemným zážitkem, zvláště když mu Zdeněk hází talíře s nepoživatelnými blafy přímo do Matičního jezera a když mu provádí dost drsnou drezuru personálu. Bude to chtít i pořádný průplach kuchyně, změnu interiéru, opravy a lepší propagaci této trochu zastrčené restaurace.
Celé osazenstvo tak čeká hromada práce, protože i zde platí, že „pečení pstruzi sami do huby nelítají“. Zda se tady šéfovi podařilo vylovit pro pana Karla onu příslovečnou zlatou rybku, uvidíte dnes 7.4. 2015 v repríze na Primě!