Ano, šéfe – 15.9. 2016:
Majitelem restaurace U Hrabalů v České Lípě je pan František Hrabal. Dům, ve kterém se restaurace nachází, před lety koupil a vlastními silami zrekonstruoval. Pan Hrabal je elektrikář a původně plánoval, že objekt po rekonstrukci pronajme. Nicméně žádný z nájemců nesplňoval představy pana majitele o tom, jak by jeho restaurace měla fungovat.
Vadilo mu to natolik, že nájemce vypověděl a rozhodl se, že se do provozování restaurace pustí sám. Do rekonstrukce již investoval téměř veškeré své úspory, restaurace si však na sebe nevydělá a pan František neví jak dál. Proto se rozhodl požádat o pomoc odborníka na slovo vzatého – Zdeňka Pohlreicha...
Podnik je rozdělen na dvě navzájem propojené části – restauraci a kavárnu. Kavárna nemá z hygienických důvodů vlastní výrobnu, proto se zákusky a dorty dovážejí. Pyšní se ale místní zmrzlinou – ta je však z prášku, pouze jemně dochucená tajnou přísadou pana majitele. Personál podniku není příliš početný.
Majitel je zároveň provozním, mezi hosty v restauraci však nechodí. V kuchyni se střídají dva kuchaři – služebně starší Jindra a mladší Milan. Jako pomocná síla funguje veselý a pracovitý Vietnamec Tony. K ruce je kuchaři jeden učeň. Na place jsou vždy číšník, servírka a učnice. K restauraci patří i vinárna, která je však v současné době otevřená pouze na objednané akce.
Na objektu není název restaurace, protože majitel si zatím netroufá spojovat své jméno s provozovnou. Sledujme tedy snahu pana Františka Hrabala o to, aby se jeho podnik stal vyhlášenou restaurací. Jaké nápady a doporučení přinese nekompromisní a přísný „dočasný šéf“ Zdeněk Pohlreich? Připomeňme si dnes večer v repríze další díl populárního pořadu Ano, šéfe!