Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 07.10. 2024
Dnes má svátek Justýna
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Bambusová říše – Potopa

3. 06. 2022 | Knižní tipy
Název: Bambusová říše – Potopa
Autor: Hunterová Erin
Datum vydání: 4 / 2022
Doporučený věk: od 9 let
Nakladatelství: Bambook / Grada
Formát: 145 × 205 mm
Počet stran: 216 stran
Vazba: Pevná s přebalem
Cena: 280 Kč
E-kniha: 238 Kč

Bambusová říše se ocitne v nebezpečí poté, co je zatopena velkou vodou. Podle dávného proroctví mohou rozvrácenou zemi zachránit jen malá pandí trojčata. Podaří se tajemnému tygrovi spojit rozdělené sourozence znovu dohromady, aby společně naplnili svůj osud a zachránili celou Bambusovou říši?

Zbrusu nová kniha od autorky série Kočičí válečníci.


Recenzce knihy Bambusová říše – Potopa


Bambusová říše - Potopa

Určitě všichni znáte pandy – rozkošná, černobílá zvířata, která se nápadně podobají medvědům. Kniha Potopa, první díl v nové sérii Bambusová říše, od Erin Hunterové vás zavede do krásné, zvířaty i bambusem překypující říše, kterou ale stihne potopa.

Děj se psán do třech dějových linek – z pohledu Rosy, Sosny a Ducha.

Rosa žije se svým kamarádem Oblázkem a s mnoho dalšími pandami u řeky, kterou zatím nikdo po potopě nepřeplaval. Co se skrývá na druhé straně řeky? Jsou tam snad i další pandy? Nad tím Rosa čas od času přemýšlí a začne ještě usilovněji, když se vrátí jejich Drakoprav – Soumrak. Všechny pandy ho oslavují až na Rosu, která má neustále divný pocit, že tam něco nehraje. Poté, co Soumraka spatří obchodovat s opicemi – klanem, který pandám znepříjemňuje život – začne ho podezřívat o to víc. Na čí je straně? A s čím to obchoduje?

Sosna je normální panda, která se přátelí s pandami červenými, hlavně s jejím nejlepším kamarádem, Bleskem. Společně vymýšlí, jak se dostat na druhou stranu řeky, ale když jim to po několikáté nevyjde a málem se v řece utopí, rozhodnou se dát si pauzu. Mezitím probíhá v jejich klanu velké jednání – Velký drak jim neseslal žádného Drakoprava a bambus začíná docházet. Rozhodne se tedy, aby se jedna panda vydala na cestu do Dračího doupěte a jako dobrovolník se přihlásí Sosnina teta Bluma. Když se ale po dlouhé době nevrací a v lese začíná narůstat nebezpečí, rozhodnou se pandy následovat ji. Setkají se s Blumou brzy? Nevyhladoví do té doby?

Duch není normální leopard. Vyrůstá s nimi, živí se jako oni, ale na rozdíl od nich má krátký ocas, nejdou mu zasunout drápy, je celý sněhově bílý a mnohonásobně větší než oni. Až vyroste, bude muset projít zkouškou v podobě přeskoku přes propast, ale on má problém dostat se na kámen o metr výš! Když tři jeho sourozenci narazí v lese na medvědy, Duch se jim nebojácně postaví, ale jaké je to překvapení když najednou neútočí. A je ještě větší, když ho nazvou „jedním z nich“. Nevěří tomu, a proto se rozhodne zkusit přeskočit propast o něco dříve, jen aby dokázal že je pravý leopard. Projde nakonec zkouškou? A pokud ne, za jakou cenu?

Potopa je milý, velmi napínavý příběh, který Vás zaručeně vtáhne do děje, ohromí a změní Váš postoj k pandám jako stvořením. Vřele doporučuji jak mladším, tak i starším čtenářům, kteří si chtějí na chvíli oddechnout. 


Tuto knihu Bambusová říše – Potopa zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Grada.


ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Bambusová říše – Potopa:

Bambusová říše – Potopa
Bambusová říše – Potopa
Bambusová říše – Potopa
Bambusová říše – Potopa
Bambusová říše – Potopa
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles