Víkendové cestování nikdy nebylo tak zábavné! Míša Maurerová a Martin Písařík vás provedou v pořadu Bedekr V. – Bologna rájem gurmánů v pořadu plném tipů, triků a užitečných informací. Nová řada magazínu o turisticky nejzajímavějších místech Itálie (Premiéra)
La grassa, la dotta, la rossa. Tlustá, učená a rudá. Tuhle přezdívku si Bologna vysloužila díky své vyhlášené kuchyni, nejstarší univerzitě v Evropě a všudypřítomným červeným cihlám. Z nich je postavena i impozantní bazilika svatého Petronia, kterou chtěli místní stavitelé pokořit chrám svatého Petra a Pavla v Římě.
V dnešním dílu pořadu Bedekr V. – Bologna vám také místní kuchař vysvětlí, proč známá boloňská omáčka opravdu nepochází z Bologni a proč se v žádném případě nelije na
špagety. Během našeho putování prozkoumáme i řadu tajemství, která skrývají romantická podloubí lemující historické ulice. Pojďte je objevit spolu s námi! Vítejte v Bologni, vítejte v Bedekru!
La grassa, la dotta, la rossa. Tlustá, učená a rudá. Tuhle přezdívku si Bologna vysloužila díky své vyhlášené kuchyni, nejstarší univerzitě v Evropě a všudypřítomným červeným cihlám. Z nich je postavena i impozantní bazilika svatého Petronia, kterou chtěli místní stavitelé pokořit chrám svatého Petra a Pavla v Římě.
V dnešním dílu pořadu Bedekr V. – Bologna vám také místní kuchař vysvětlí, proč známá boloňská omáčka opravdu nepochází z Bologni a proč se v žádném případě nelije na
![Bedekr Bedekr](https://www.chytrazena.cz/obrazky/admin/clanek/bedekr-bologna-5.jpg)
Bedekr V. – Bologna můžete sledovat 15. 11. 2018 od 21 hodin na ČT2!
Zdroj, foto: Česká televize