Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.11. 2024
Dnes má svátek René
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Boží dar – příběhy českých potravin 2. díl

13. 11. 2020 | Televizní tipy
Dobrodružné příběhy Boží dar – příběhy českých potravin 2. díl o zrodu, historii a moderní současnosti českých potravin. Dozvíme se, jak to bylo s rajčaty (Premiéra)

Předky dnešních rajčat bychom našli už před 52 miliony lety v Peru nebo v Mexiku. Aztékové je užívali jako afrodiziakum.  Do Evropy se tato plodina dostala v 16. století. Dnes jsou rajčata běžnou součástí naší kuchyně i většiny zahrad. Rajským jablkům se lidé po staletí vyhýbali, domnívali se, že jsou jedovatá.

Dnes víme, že rajčata jsou velmi zdravá. Čistí ledviny, snižují cholesterol, působí jako prevence infarktu nebo křečových žil. Obsahují vitamíny B, provitamín A, a také minerální látky jako vápník, Boží darfosfor, železo, jód, měď a draslík. Pečovat o rajská jablíčka údajně dokáže jenom zkušený zahradník. A jde o ovoce nebo zeleninu?

Boží dar – příběhy českých potravin 2. díl můžete sledovat 13. 11. 2020 od 17,55 hodin na ČT2!


Zdroj, foto:Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles