Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.11. 2024
Dnes má svátek René
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Boží dar – příběhy českých potravin 6. díl

11. 12. 2020 | Televizní tipy
Dobrodružné příběhy o zrodu, historii a moderní současnosti českých potravin. V šestém dílu Boží dar – příběhy českých potravin se dozvíme, jak to bylo s bramborovým salátem. Brambory byly v minulosti vnímány jako jídlo chudých. Dnes už ale víme, že tvoří základ naší kuchyně a samotná brambora se považuje za královnu podzimu. A bramborový salát za hlavní součást štědrovečerní tabule  (Premiéra)

Kobzole, erteple, zemáky, jablóška, co kout naší země, to jiný název pro brambory. Když se řekne brambora, představíme si většinou čerstvě nakopané hnědé hlízy umazané od hlíny. Brambory ale hrají všemi barvami a existuje jich hned několik odrůd, které mají různé užití v naší kuchyni. Třeba do bramborového salátu, který je neodmyslitelnou součástí vánočního menu. Bramborový salát, do Boží dar...kterého se přidává majonéza, zmiňuje mezi prvními známá kuchařka Magdalena Dobromila Rettigová. Patří do něj uzenina?

Boží dar – příběhy českých potravin 6. díl můžete sledovat 11. 12. 2020 od 17,20 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !