Dobrodružné příběhy o zrodu, historii a moderní současnosti českých potravin. V šestém dílu Boží dar – příběhy českých potravin se dozvíme, jak to bylo s bramborovým salátem. Brambory byly v minulosti vnímány jako jídlo chudých. Dnes už ale víme, že tvoří základ naší kuchyně a samotná brambora se považuje za královnu podzimu. A bramborový salát za hlavní součást štědrovečerní tabule (Premiéra)
Kobzole, erteple, zemáky, jablóška, co kout naší země, to jiný název pro brambory. Když se řekne brambora, představíme si většinou čerstvě nakopané hnědé hlízy umazané od hlíny. Brambory ale hrají všemi barvami a existuje jich hned několik odrůd, které mají různé užití v naší kuchyni. Třeba do bramborového salátu, který je neodmyslitelnou součástí vánočního menu. Bramborový salát, do kterého se přidává majonéza, zmiňuje mezi prvními známá kuchařka Magdalena Dobromila Rettigová. Patří do něj uzenina?
Kobzole, erteple, zemáky, jablóška, co kout naší země, to jiný název pro brambory. Když se řekne brambora, představíme si většinou čerstvě nakopané hnědé hlízy umazané od hlíny. Brambory ale hrají všemi barvami a existuje jich hned několik odrůd, které mají různé užití v naší kuchyni. Třeba do bramborového salátu, který je neodmyslitelnou součástí vánočního menu. Bramborový salát, do kterého se přidává majonéza, zmiňuje mezi prvními známá kuchařka Magdalena Dobromila Rettigová. Patří do něj uzenina?
Boží dar – příběhy českých potravin 6. díl můžete sledovat 11. 12. 2020 od 17,20 hodin na ČT2!
Zdroj, foto: Česká televize