8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jarní úklid nemusí být otrava. Stačí vědět, jak si ho usnadnit

8. 04. 2024 | Domácnost
-Komerční sdělení-

Jarní úklid domácnosti dokáže jednoho pěkně otrávit. Tím spíš, pokud ho necháte na poslední chvíli a jednotlivé úkoly si správně nerozvrhnete. Jak jarní detoxikaci domácnosti zvládnout efektivně a bez zbytečných nervů? Máme pro vás jednoduchý návod!

Připravte si plán a pomocníky


Sestavte si plán jarního úklidu a rozdělte si úkoly na více dnů. Není potřeba, abyste všechno zvládli během jediného dne a sami. Do „akce“ zapojte i ostatní členy domácnosti a praktické pomocníky, se kterými bude úklid hračka.

A klidně vsaďte na ekologické čisticí prostředky značky Frosch, které spojují sílu tradičních pomocníků, jež znaly už naše babičky. Jde typicky o jedlou sodu (tu najdete třeba ve Frosch čističi kuchyní), ocet (ten je součástí Frosch čističe vodního kamene), pečující aloe vera (najdete ji v Frosch EKO pracím prostředku sensitive) nebo mandlové mléko (to obsahuje třeba voňavá Frosch EKO aviváž).

Ekologické čisticí prostředky jsou šetrné k životnímu prostředí, našemu zdraví i peněžence. Neobsahují totiž klasické chemikálie a mikroplasty, které mohou způsobovat nejrůznější alergie nebo další zdravotní komplikace.


Popadněte vysavač a prachovku


Jako první začněte odstraňováním prachu. A to nejen ze skříněk, koberců, podlah, veškerých dřevěných i lesklých ploch, ale také z matrací, pohovek a záclon. Záclony můžete vyprat v pračce nebo je namočit do vany a přidat k nim EKO prací prostředek Frosch s přídavkem aloe vera, který se postará o ochranu barev i tkanin a je šetrný k pokožce i k přírodě. K záclonám přilijte i trochu Frosch EKO aviváže s pečujícím mandlovým mlékem, které tkaninám dodá příjemnou vůni.

Zaměřte se na okna


Čistič oken FroschPokud to počasí dovoluje, zaměřte se na okna, která dostala po nedávných rozmarech počasí pořádně na frak. S jejich údržbou a nepřehlédnutelným leskem vám pomůže Frosch BIO Spiritus čistič skel nebo Frosch multifunkční čistič na lesklé povrchy s příjemnou vůní pomeranče. Sklo nejlépe vyleštíte mikro utěrkou nebo obyčejnými (černobílými) novinami, případně papírovými utěrkami.

Vrhněte se na obývací pokoj


V dalším kroku věnujte péči obývacímu pokoji. Místu, kde trávíme podstatnou část dne. Tady vyčistěte sedací soupravu, koberce a nezapomeňte ani na podlahy. S jejich údržbou pomůže Frosch čistič na dřevo, který obsahuje výtažky z borovice a extrakt z pomeranče. Díky tomu podlahy zbaví mastnoty, nečistot, ale třeba také skvrn od červeného vína nebo voskovek. Na 5 litrů vody stačí pouhé dvě polévkové lžíce tohoto pečujícího přípravku.

Nezapomeňte na kuchyni


Čisticí prostředky FroschV kuchyni se pravděpodobně maličko zdržíte. Tady bude potřeba „dát do pucu“ nejen lednici a mrazák, ale také sporák, digestoře a kuchyňskou linku, s jejímž odmaštěním pomůže Frosch EKO odmašťovač do kuchyně s příjemnou a osvěžující vůní grapefruitu a citrusů. Pokud máte doma indukční nebo sklokeramické desky, jistě se vám bude hodit i Frosch EKO čistič s výtažky z citronu, který si poradí i s odolnými nečistotami.

Sílu výše uvedených pomocníků můžete podpořit Frosch čisticím krémem s levandulí, který si hravě poradí s nečistotami nejen v kuchyni, ale také koupelně. Zmíněný přípravek obsahuje přírodní mramorovou moučku, proto je šetrný nejen k pokožce, ale také k čištěným povrchům. Nezapomeňte otřít a vyčistit i mikrovlnou troubu, varnou konvici a další menší spotřebiče.


Koupelně a toaletě věnujte zvýšenou pozornost


Čisticí prostředky FroschUmyjte vanu, sprchový kout, umyvadla, toaletu, ale i obklady. Na odolnější skvrny (například od mýdla) můžete použít Frosch čisticí krém s levandulí.

S vodním kamenem si následně poradí Frosch EKO čistič vodního kamene s malinovým octem, který je ideální na čištění umyvadel, sprch, van nebo kachliček. Kromě čistoty se postará i o zářivý lesk a zanechá krásnou vůni čerstvých malin.

Nezapomeňte ani na zrcadla a dekorační předměty. Po úklidu se pak odměňte třeba něčím dobrým nebo dlouhou a ničím nerušenou procházkou jarní přírodou.



Moje ekologická volba





















Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !