Má malé květy, které jsou nazelenalé a rostou na listnatém květenství. Dříve byla považována za potravu chudých. Rebarbora má ostře kyselou chuť. Jedlé jsou jen zdužnatělé řapíky zelené, růžové, až načervenalé barvy. Rebarbora raší celkem brzy z jara, takže můžeme odlamovat řapíky postupně do konce července, v tomto období se v rebarboře zvyšuje obsah kyseliny šťavelové.
Prospívá našemu zdraví

Rebarbora v kuchyni
Rebarbora je zelenina, která pikantně chutná. Silné dužnaté řapíky rebarbory nejprve oloupeme a nakládáme s nimi podobně jako s jablky. Připravuje se nejčastěji na sladko. Hodí se do moučníků, na náplně do knedlíků, koláče, ovocné polévky, kompoty, zavařeniny, marmelády. Rebarbora je také používána k výrobě vín. Můžeme ji přidávat také do zeleninových a ovocných salátů. K reveni se hodí nejlépe pomeranče a skořice jako koření. Syrovou i vařenou rebarboru můžeme také zmrazit. Rebarbora se doporučuje konzumovat s mléčnými výrobky, pro vysoký obsah kyseliny šťavelové.Kořen rebarbory
Z rebarbory se zpracovává také kořen, a to jako droga. Používá se při snížení chuti k jídlu, poruchách zažívání a zlepšení vylučování žluči.Listy rebarbory obsahují jedovaté látky, proto se nesmějí jíst. Otrava rebarborou je nejčastěji způsobená kyselinami, které se nacházejí v listu.
Rebarbora je zdravá zelenina, která prospívá našemu zdraví.
Marta – čtenářka
ChytráŽena.cz