Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 13.10. 2024
Dnes má svátek Renáta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Češi zachraňují: Mořské želvy na Borneu

6. 09. 2018 | Televizní tipy
Nový seriál s průvodcem Danem Bártou o ohrožených druzích zvířat z různých částí planety a jejich přátelích, českých přírodovědcích, kteří se mnohdy tisíce kilometrů od domova zabývají jejich záchranou. Režie pořadu Češi zachraňují: Mořské želvy na Borneu Z. Suchý (Premiéra)

Cílem seriálu Češi zachraňují: Mořské želvy na Borneu je přímo v místě života konkrétních zvířecích druhů nejen popsat, čím jsou ohroženy, ale také jak je někdy snadné jim pomoci. Jenže v dané lokalitě mnohdy chybí vůle úřadů, energie obyvatel, či hlubší znalost problémů, a právě proto i jediný nadšený člověk, dokáže mnoho.

Češi zachraňují: Mořské želvy na BorneuCyklus se zaměřuje na dosud ne příliš známé příběhy Čechů žijících v exotických krajích, kteří tu spolupracují s místními lidmi, přesvědčují úředníky a politiky, shánějí finance a vedou či realizují „živé“ projekty ochrany přírodního bohatství i ve značně vzdálených a exotických krajích.

První část série Češi zachraňují: Mořské želvy na Borneu je věnována práci mladé bioložky Hany Svobodové, která na několika ostrovech Bornea ochraňuje mořské želvy. Přestože tady existují i jiné chovné stanice, její hluboké znalosti života želv umožňují pomáhat tady mnohem efektivněji, přesněji. Přes to tu ale většina činnosti záchranářů spočívá v manuální práci – hledání a počítání želvích vajec, hlídání pláží před lupiči ale také sbírání odpadků. A přesvědčování místních, že krásné suvenýry lze vyřezávat kromě želvoviny třeba i ze skořápek kokosových ořechů.

Češi zachraňují: Mořské želvy na Borneu lze sledovat 6. 9. 2018 od 21,30 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Češi zachraňují: Mořské želvy na Borneu:

Češi zachraňují: Mořské želvy na Borneu
Češi zachraňují: Mořské želvy na Borneu
Češi zachraňují: Mořské želvy na Borneu
Češi zachraňují: Mořské želvy na Borneu
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Stříbrňáky