Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.11. 2024
Dnes má svátek Zina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

PYTLOUN HOTELS otevřela novou restauraci Talíř na Václavském náměstí

8. 02. 2023 | Česká republika
-Komerční sdělení-

Česká hotelová síť PYTLOUN HOTELS, která poskytuje služby již od roku 2003 a v současné době provozuje čtrnáct designových, tradičních i apartmánových hotelů v ČR, otevřela na přelomu roku novou restauraci Talíř přímo v přízemních prostorách hotelu Pytloun Boutique Hotel Prague na Václavském náměstí. Nová restaurace, kterou vede zkušený šéfkuchař Denis Wágner, spojuje do unikátního konceptu styl servírování formou tapas a tradiční českou kuchyni, ve které hrají prim vždy čerstvé suroviny od pečlivě vybraných lokálních farmářů a dodavatelů. Design interiéru nové restaurace je dílem renomovaného designového studia Vrtiška & Žák.

Menu je v podobě zhruba třetinových porcí, než jsou hosté běžně zvyklí a vybírána jsou výhradně klasická česká jídla v lehce moderním pojetí, které se odráží hlavně ve stylu servírování, ale při zachování tradiční poctivé české chutě. Jídla jsou servírována na nejstarší kolekci porcelánu pod názvem Bernadotte od porcelánky Thun a sklu od českých sklářů.

Restaurace TalířRestaurace disponuje 130 místy k sezení ve dvou podlažích otevřených do společného prostoru s výhledem přímo na Václavské náměstí. Součástí konceptu tapas restaurace Talíř je také bar, který nabízí široký sortiment nápojů. Restaurace je otevřena každý den již od 7.00 hodin, kdy se formou bohatého teplého a studeného bufetu podávají do 11:00 snídaně, od 12:00 hodin jsou v nabídce české tapas, které se servírují až do 22:00 hodin. Mezi 20:00 a 24:00 hodinou se restaurace mění ve stylový bar, kde si hosté mohou při poslechu živých DJs vystoupení a menších live bandů vychutnat široký výběr drinků, koktejlů a kvalitních českých vín. Zkrátka je úplně jedno, kdy host přijde, ale stále má k drinku co zakousnout a vychutná si i live hudební produkci.

„Talíř je náš vlastní koncept gastra formou českého tapas. Na malých talířkách a miskách se podávají malé porce toho nejpopulárnějšího z české kuchyně – třeba svíčková na smetaně s karlovarským muffinem, konfitovaná kachna se zelím a bramborovou plackou, nebo guláš se špekovým knedlíčkem apod. Hosté tak mohou najednou ochutnat ta nejoblíbenější jídla z tradiční české gastronomie. Vstup do Talíře je přímo z Václavského náměstí, takže do ní může přijít kdokoli z ulice,“ říká Lukáš Pytloun, generální ředitel sítě PYTLOUN HOTELS.

Šéfkuchař Denis Wágner přichází do restaurace Talíř z pozice šéfkuchaře EuroAgentur Hotels & Travel, kde úspěšně zavedl několik restaurací. Předtím působil jako šéfkuchař nebo zástupce šéfkuchaře např. v pražském hotelu Ambassador Zlatá Husa, Clarion Congress Hotelu Praha a Aquapalace Praha nebo v restauraci Hotelu Königshof Garmisch poblíž Mnichova v Německu.
restaurace Talíř






















„V naší restauraci Talíř chceme vařit kvalitní českou kuchyni, která se bude lišit v servírovaní jednotlivých pokrmů podávaných formou tapas. Nebojíme se kombinovat současné kulinářské techniky s tradičním českým kuchařským uměním. Každý host je důležitý, tak jsme jídelní lístek sestavili tak, aby si každý host u nás vybral k jeho spokojenosti. V tapas restauraci Talíř klademe důraz na vždy čerstvé suroviny v maximální míře zakoupené od lokálních dodavatelů, se kterými dlouhodobě spolupracujeme,“ říká šéfkuchař Denis Wágner a dodává: „Hosty tímto srdečně zveme na kulinářský zážitek, jako je například punkevní siven z rybářství Skalní mlýn v Moravském krasu marinovaný v červené řepě s černým rybízem, koprem, grapefruitem a hořčičným semínkem nebo jelení kýta z Eko farmy Zelené údolí na Vysočině pečená na zelenině sešípkovouomáčkou na pastyňákovém pyré s kaštany a mnoho dalších zajímavých pokrmů.“

restaurace TalířOtevření restaurace Talíř předcházela náročná rekonstrukce prvních tří pater budovy hotelu včetně probourání centrální dvorany. Vzniklo tak 23 nových pokojů s výhledem do vnitřního dvora a denní světlo proudí centrální kupolí až do restaurace v přízemí budovy. „Při navrhování interiérů restaurace Talíř jsme citovali principy použité v Pytloun Boutique Hotelu, abychom zachovali jednotnou identitu objektu, ale přitom zachovali charakter restaurace. Dům U Zlaté pšenice je jednou z prvních staveb v Praze, kde byla využita technologie stavění z železobetonu. Tento stavební princip jsme akcentovali a ponechali obnažené původní konstrukce a díky dobré světlé výšce se nám podařilo vetknout do interiéru nové patro. Vznikl tak intimní prostor, který není tolik exponovaný jako spodní patro - na něm je situovaný velký oválný bar, který je centrálním bodem celé restaurace. Formálně je interiér koncipován do tmavých tónů s akcenty zlaté a temně modré barvy. Vznikl tak útulný a komorní prostor, kde se mohou hosté zastavit a z klidu restaurace pozorovat ruch Václavského náměstí,“ popisuje architekt a designér Roman Vrtiška ze studia Vrtiška & Žák.

restaurace Talíř„O celkové atmosféře restaurace Talíř bylo jasno už od začátku, neboť přímo vychází z původní koncepce celého hotelu. Materiály, povrchy i barvy byly definovány, a tak v tomto projektu bylo nejzásadnější vyřešit funkčně dispozici, která půjde vstříc jak designové koncepci, tak především vyhoví kapacitním a logistickým nárokům Lukáše Pytlouna. Se vzájemnou energií, kterou společně s Lukášem máme, tak mohl vzniknout velkorysý prostor s názorem a autentickou atmosférou,“ dodává druhý člen designérského dua Vladimír Žák.


Vybraní dodavatelé restaurace Talíř :


Ekofarma Františka Berky z Tanvaldu
Věnuje se již přes 20 let chovu masného skotu. Prioritou je kvalitní přístup a péče o něj. Postupně vytváří a zdokonaluje příjemné prostředí pro zvířata a má chov na nejvyšší evropské úrovni. To vše zajišťuje nepřekonatelnou chuť masa. Vychutnejte si jejich skvělé maso v biokvalitě.

Kozí farma Pěnčín
Kozí farmaje splněným snem jedné rodiny, která se rozhodla změnit svůj způsob života. Získali zpět svoji nezávislost a chopili se příležitosti dělat věci, které mají smysl a jsou pro ostatní přínosné. Všechny kozy dobře prospívají v čistém prostředí, aby veškerý čas trávily na pastvinách ve volné přírodě, která je zde naprosto jedinečná. Veškeré krmení si vyrábí sami a pochází z místních horských luk. Odměnou za toto úsilí je kozí mléko té nejvyšší kvality pro všechny jejich výrobky - od čerstvých, až po dlouho zrající tvrdé sýry. Všechny výrobky se vyznačují jedinečnou chutí a jemností.

Rybářství Skalní mlýn
se nachází v panenské přírodě Moravského krasu v lokalitě CHKO, kde vzhledem k absenci chemických posypů nedochází k znečištění vod. Jedná se o ojedinělé zařízení tohoto druhu chovu ryb na krasové vodě v rámci Evropy. Ryby jsou chovány ve vodě říčky Punkvy, která vyvěrá v ekologicky čisté lokalitě a nikdy nepřesahuje teplotu 13°C. Od roku 2008 mají registrovánu ochranou známku punkevní pstruh.

Eko farma Zelené údolí Heřmanov
Rodinná zemědělská farma, která hospodaří v eko režimu, byla založena v roce 2001 a nachází se na okraji obce Heřmanov na Vysočině. Specializuje se na chov masného plemene ovce Suffolk, farmový chov daňka skvrnitého, jelena evropského, na chov drůbeže a na chov ryb v pěti rybnících.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku PYTLOUN HOTELS otevřela novou restauraci Talíř na Václavském náměstí:

PYTLOUN HOTELS otevřela novou restauraci Talíř na Václavském náměstí
PYTLOUN HOTELS otevřela novou restauraci Talíř na Václavském náměstí
PYTLOUN HOTELS otevřela novou restauraci Talíř na Václavském náměstí
PYTLOUN HOTELS otevřela novou restauraci Talíř na Václavském náměstí
PYTLOUN HOTELS otevřela novou restauraci Talíř na Václavském náměstí
PYTLOUN HOTELS otevřela novou restauraci Talíř na Václavském náměstí
PYTLOUN HOTELS otevřela novou restauraci Talíř na Václavském náměstí
PYTLOUN HOTELS otevřela novou restauraci Talíř na Václavském náměstí
PYTLOUN HOTELS otevřela novou restauraci Talíř na Václavském náměstí
PYTLOUN HOTELS otevřela novou restauraci Talíř na Václavském náměstí
PYTLOUN HOTELS otevřela novou restauraci Talíř na Václavském náměstí
PYTLOUN HOTELS otevřela novou restauraci Talíř na Václavském náměstí
PYTLOUN HOTELS otevřela novou restauraci Talíř na Václavském náměstí
PYTLOUN HOTELS otevřela novou restauraci Talíř na Václavském náměstí
PYTLOUN HOTELS otevřela novou restauraci Talíř na Václavském náměstí
PYTLOUN HOTELS otevřela novou restauraci Talíř na Václavském náměstí
PYTLOUN HOTELS otevřela novou restauraci Talíř na Václavském náměstí
PYTLOUN HOTELS otevřela novou restauraci Talíř na Václavském náměstí
PYTLOUN HOTELS otevřela novou restauraci Talíř na Václavském náměstí
PYTLOUN HOTELS otevřela novou restauraci Talíř na Václavském náměstí
PYTLOUN HOTELS otevřela novou restauraci Talíř na Václavském náměstí
PYTLOUN HOTELS otevřela novou restauraci Talíř na Václavském náměstí
PYTLOUN HOTELS otevřela novou restauraci Talíř na Václavském náměstí
PYTLOUN HOTELS otevřela novou restauraci Talíř na Václavském náměstí
PYTLOUN HOTELS otevřela novou restauraci Talíř na Václavském náměstí
PYTLOUN HOTELS otevřela novou restauraci Talíř na Václavském náměstí
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !