Velikonoce v restauraci Chateau Ctěnice
Pojďte oslavit jaro a vychutnat si zámecké velikonoční speciality v restauraci Pytloun Hotelu Chateau Ctěnice, která pod taktovkou šéfkuchaře Denise Wágnera připravuje špičkovou českou a mezinárodní kuchyni v moderním pojetí, a která se nebojí kombinovat současné kulinářské techniky s přístupem tradičního kuchařského umění.
Speciální velikonoční menu se bude podávat od 3. do 10. dubna. Hotelová terasa nabízí jedinečnou možnost vychutnat si zdejší kuchyni s výhledem na zámecké nádvoří a užívat si klidu a atmosféry zámeckého areálu Ctěnice. Restaurace Chateau Ctěnice klade důraz na vždy čerstvé suroviny nakoupené v maximální míře od lokálních dodavatelů. Disponuje 40 místy k sezení v příjemném prostředí zámecké restaurace v moderním stylu.
Předkrm: Králičí terinka, rebarbora, pošírovaná hruška a mandle, brioška - 345 Kč
Polévka: Krém z medvědího česneku s raviolou a kerblíkovým olejem - 110 Kč
Hlavní chod:
Pečená jehněčí plec na rozmarýnu s medvědím česnekem a farmářské brambory - 359 Kč
Králičí stehýnko pečené sous vide na zelenině s jarní nádivkou, pastinákovo karotkové pyré - 345 Kč
Krémové rizoto se sýrem pecorino a kopřivami s králičím hřbetem - 345 Kč
Dezert: Čokoládový malinový koláč - 148 Kč
Více informací a rezervace v restauraci Chateau Ctěnice
Velikonoce v restauraci Old Armoury Prague
Velikonoce jsou jedny z největších svátků v roce. V restauraci Old Armoury Prague v přízemních prostorách hotelu Pytloun Old Armoury Hotel Prague **** (Všehrdova 450/16, Praha 1 - Malá Strana), která se nachází v budově ze 17. století v krásném prostředí pražské Malé Strany přímo u parku Kampa na břehu Čertovky, a která se pod vedením šéfkuchaře Tomáše Klusáčka specializuje na českou kuchyni, je oslaví svěžím jarním menu obsahujícím tradiční velikonoční speciality. Speciální velikonoční menu sestavené z jarních surovin jako například mladé kopřivy, medvědího česneku, králíka, kuřete a samozřejmě vajec, se bude podávat od 2. do 10. dubna. Rezervace na telefonním čísle: + 420 770 198 188.
Polévky:
Kuřecí consommé s masem a vaječnou sedlinou - 95 Kč
Krém z medvědího česneku a pečených brambor, máslové krutonky - 95 KčPředkrmy:
Bramborová topinka s křepelčím vejcem a bylinkami - 95 Kč
Králičí roláda s medvědím česnekem, houbové krupoto s lískovými ořechy - 215 Kč
Hlavní chody:
Krutí prsíčko na šalvěji, mrkvové pyré, hráškové lusky, pečené grenaille, tymiánový džus - 350 Kč
Konfitované králičí stehno, kopřivová nádivka, bramborové pyré, glazovaná karotka, silná králičí šťáva - 455 Kč
Kroupové rizoto s liškami a medvědím česnekem - 350 Kč
Dezerty:
Velikonoční mazanec s vanilkovým krémem a hruškovým chutney - 130 Kč
Jablečný závin se slaným karamelem a ořechovou zmrzlinou - 130 Kč
Citronový sorbet s Becherovkou a hroznovým vínem - 115 Kč
Vybraní dodavatelé sítě restaurací Pytloun:
Věnuje se již přes 20 let chovu masného skotu. Prioritou je kvalitní přístup a péče o něj. Postupně vytváří a zdokonaluje příjemné prostředí pro zvířata a má chov na nejvyšší evropské úrovni. To vše zajišťuje nepřekonatelnou chuť masa. Vychutnejte si jejich skvělé maso v biokvalitě.
Kozí farma Pěnčín
je splněným snem jedné rodiny, která se rozhodla změnit svůj způsob života. Získali zpět svoji nezávislost a chopili se příležitosti dělat věci, které mají smysl a jsou pro ostatní přínosné. Všechny kozy dobře prospívají v čistém prostředí, aby veškerý čas trávily na pastvinách ve volné přírodě, která je zde naprosto jedinečná. Veškeré krmení si vyrábí sami a pochází z místních horských luk. Odměnou za toto úsilí je kozí mléko té nejvyšší kvality pro všechny jejich výrobky - od čerstvých, až po dlouho zrající tvrdé sýry. Všechny výrobky se vyznačují jedinečnou chutí a jemností.
Eko farma Zelené údolí Heřmanov
Rodinná zemědělská farma, která hospodaří v eko režimu, byla založena v roce 2001 a nachází se na okraji obce Heřmanov na Vysočině. Specializuje se na chov masného plemene ovce Suffolk, farmový chov daňka skvrnitého, jelena evropského, na chov drůbeže a na chov ryb v pěti rybnících.