Červená řepa - nejoblíbenější receptyČervená řepa - nejoblíbenější recepty Houbový guláš - nejoblíbenější receptyHoubový guláš - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 09.09. 2024
Dnes má svátek Daniela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cestovní pojištění je nutností při týdenní dovolené i při jednodenních výletech za hranice

30. 07. 2024 | Praktické rady
-Komerční sdělení-

Plánování dovolené je vzrušujícím časem. Kam jet? Do jakého hotelu? Letět nebo raději autem? Jet s cestovkou nebo sólo? Výběr destinace, rezervace ubytování a plánování dalších dovolenkových aktivit patří mezi nejoblíbenější aktivity cestovatelů. Někdy ale zapomínají na to nejdůležitější.

Co to je? Pasy? Letenky? Nebo snad kufry? Rozhodně ne, jedná se o cestovní pojištění, které mnoho lidí podceňuje, může přitom hrát klíčovou roli při ochraně vás a vaší rodiny před nečekanými situacemi v zahraničí. S čím vším pomůže a proč není dobré se spoléhat pouze na kartičku české zdravotní pojišťovny?


Proč se pojišťovat při cestách do zahraničí?


Cestovní pojištění je nutností při týdenní dovolené i při jednodenních výletech za hraniceProč si sjednávat cestovní pojištění? Představte si, že se těšíte na zaslouženou dovolenou, ale během ní se „něco“ pokazí. Může jít o úraz, akutní onemocnění nebo třeba přijdete o zavazadla, což se v poslední době stává poměrně často při cestách letadlem. Cestovní pojištění je zde, aby vám pomohlo zvládnout takové nepříjemnosti bez zbytečných finančních ztrát. Na rozdíl od kartičky české zdravotní pojišťovny, která vás sice opravňuje k nezbytné zdravotní péči v rámci Evropského průkazu zdravotního pojištění (EHIC), cestovní pojištění poskytuje mnohem širší ochranu.




Novákovi cestují do Itálie


Důležitost cestovního pojištění je velká, ale povědomí o něm poměrně malé. To byl příklad i Novákových, kteří vyrazili na vytouženou dovolenou do Itálie. Představovali si týden plný slunce a koupání v moři. Jednoho dne se pan Novák rozhodl se synem zažít pravé italské dobrodružství a v půjčovně si zarezervovali Vespu. Během výletu na motocyklu však došlo k nehodě. Syn si zlomil nohu a musel být převezen do nejbližší nemocnice. Náklady na léčbu? Několik tisíc eur! Rodina musela uhradit náklady za převoz, za operaci, za ošetření a za následnou hospitalizaci. Cestovní pojištění online by tento problém vyřešilo rychle a bez finančních dopadů na rodinu.

Cestovní pojištění je nutností při týdenní dovolené i při jednodenních výletech za hranice

























Jen kartička nestačí


Ptáte se, proč syna pana Nováka neošetřili v rámci akutní péče na kartičku české zdravotní pojišťovny, která je současně Evropským průkazem zdravotního pojištění (EHIC)? Takzvaná EHIC sice umožňuje přístup k nezbytné zdravotní péči za stejných podmínek, jako mají místní občané, ale nezaručuje, že tato péče bude zdarma. Kromě toho nezahrnuje náklady na repatriaci, specializovanou péči či soukromé zdravotnické služby, které mohou být v zahraničí běžné. Nejbližší nemocnice od nehody byla soukromá a nebyla součástí italského veřejného zdravotního systému, veškerou zdravotní péči tedy rodina Novákových musela uhradit ze svého, přitom stačilo mít sjednané cestovní pojištění.

Pro zdraví i pro klidnou dovolenou


Cestovní pojištění nabízí mnoho benefitů nad rámec základní akutní a neodkladné zdravotní péče. V rámci pojistky se sjednává úrazové pojištění, které kryje trvalé následky úrazů, současně pojištění občanské odpovědnosti pro krytí finančních nároků třetích osob při neúmyslně způsobené škodě například při rekreačním sportování. Sjednat si lze rovněž storno zájezdu nebo pojištění zavazadel.SV pojišťovny je novinkou i Letový asistent, který pomůže při zpoždění nebo zrušení letu.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !