Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 25.11. 2024
Dnes má svátek Kateřina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Charakter pokrmů cizí kuchyně 1

2. 03. 2009 | Škola vaření
Charakteristické úpravy pokrmů kuchyní jednotlivých národů jsou ovlivněny zaměpisnými, klimatickými, rasovými, náboženskými, sociálními a kulturními podmínkami. Každý národ si zachovává svůj národní charakter. Charakter národních kuchyní je typický z hlediska surovin, technologických postupů i stolování.

Francouzská kuchyně

Má pověst nejlepší kuchyně ve světě, kuchařské umění přivezli do Francie Římané. Je zde velká rozmanitost krajových specialit. Francouzská kuchyně je typická smíšenými předkrmy, vývary a jemnými krémovými polévkami. Známá je úprava ryb, lasturovců, korýšů, hlemýždů a žabích stehýnek. Převládají masa libová - telecí, hovězí, jehněčí, drůbeží, králičí a zvěřina. Pokrmy z jatečných mas, se upravují minutkovým způsobem.

Vaření

Spotřeba vepřového je malá. Pokrmy většinou připravují na oleji nebo másle. Pro zvýraznění chuti používají kromě koření i další doplňky - žampiony, lanýže apod. Mnoho pokrmů připravují na bílém a červeném víně. Rozmanitost úpravy brambor a zeleniny je obdivuhodná. Ve Francii je zeleninový salát ke každému jídlu samozřejmost. Sýry jsou nejoblíbenějším dezertem po obědě i po večeři a jsou součástí spousty pokrmů. Sýrový dezert je složen z více druhů sýrů. Z moučníků se především dělají nákypy, pudinky, palačinky, omelety a jemné kynuté moučníky. Nejoblíbenější nápoj je červené víno, minerální vody a ovocné šťávy. Stolování je zpravidla uzavíráno kávou s koňakem.

Anglická kuchyně

Je zdravou a chutnou kuchyní, důraz se klade na výživnost a biologickou hodnotu. Maso skopové a hovězí připravují nejčastěji grilované a pečené bez přidání vody. V celém světě jsou známá jídla jako anglický biftek, roastbeef a játra po anglicku.

Salát

Chuť pečeně doplňují tabulovými omáčkami jako tabasco, worcester, kečup. Skopová kýta se podává nejčastěji s rybízovým rosolem, nepoužívá se česnek. Telecí není příliš oblíbeno. Z drůbeže jsou upravována kuřata a krocani, ryby se používají mořské i sladkovodní. Jsou oblíbené i ústřice. Ze zeleniny se nejvíce používá hrášek, kapusta, květák, chřest, karotka, upravují se přírodním způsobem. Z moučníků jsou známé pudinky, koláče, zmrzlina. Anglická snídaně je pověstná svou vydatností. Důležitou součástí jsou kaše z ovesných vloček. Z masitých pokrmů se podává šunka, anglická slanina, jehněčí, skopové a hovězí maso na roštu a různě upravené ryby. Velice oblíbené jsou vaječné pokrmy. Doplňkem snídaně jsou toasty, máslo, džem, med. Jako nápoj pijí silný čaj s mlékem.Oběd je jednoduší a rychlý. Jsou to většinou sendviče, vaječné pokrmy, zeleninové saláty a čaj. Večeře je hlavním jídlem dne, bývá bohatá, skládá se obvykle ze tří chodů. Z nápojů je nejoblíbenější čaj, který se podává v kteroukoli dobu, pivo, víno a ovocné šťávy. Oblíbené lihoviny jsou whisky a džin.


Horazu - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !