U panského dvora, náš Vitoušek orá, strakaté volečky má... Druhá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Býci, volci N. Císařovská a V. Karas (Premiéra).
Hovězí maso představovalo po staletí důležitou a kvalitní složku jídelníčku našich předků. My si po jejich vzoru připravíme z českého hovězího klasický recept tak, jak ho připravovaly naše prababičky. A to před sto lety obnášelo poctivě uvařené maso volské, které se v dnešní době znovu vrací na naše talíře. Nevěříte? Máme pro vás i další překvapení. Na vlastní oči uvidíme to, na co vzpomínají už jen pamětníci: volský potah a farmáře, který se svými rohatými svěřenci pracuje v lese.
Hovězí maso představovalo po staletí důležitou a kvalitní složku jídelníčku našich předků. My si po jejich vzoru připravíme z českého hovězího klasický recept tak, jak ho připravovaly naše prababičky. A to před sto lety obnášelo poctivě uvařené maso volské, které se v dnešní době znovu vrací na naše talíře. Nevěříte? Máme pro vás i další překvapení. Na vlastní oči uvidíme to, na co vzpomínají už jen pamětníci: volský potah a farmáře, který se svými rohatými svěřenci pracuje v lese.
Vypravíme se v pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Býci, volci na zasněženou Šumavu, kde se v rámci mezinárodního programu pokoušejí znovu vyšlechtit pradědečka dnešních krav, majestátního pratura. Potkáme tu i jeho bratránka zubra, největšího evropského býložravce. A představíme si plemeno českého strakatého skotu.
Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Býci, volci můžete sledovat 24. 3. 2019 od 18,25 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize