Příroda je štědrá i brzy na jaře. Co najdeme po zimě na zahrádce, a jaký nečekaný úlovek přineseme z lesa? Šestá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie V. Karas
(Premiéra)
Zahrádkářská sezóna už začíná a my se podíváme, jaké poklady najdeme v záhonech i teď, brzy na jaře. Zimní zelenina si dokáže uchovat spoustu vitamínů, i když ji necháme ve zmrzlé zemi a sklidíme až teď.
Odborníci na zdravou výživu vřele doporučují jíst tepelně upravenou zeleninu, která našemu zažívání i kondici udělá moc dobře. A tak si připravíme jednoduchý a výtečný recept na kapustu s mrkví. Nečekaný úlovek můžeme najít i v lese.
Pokud si vytipujeme tu správnou lokalitu a víme, kam se dívat, můžeme najít hlívu ústřičnou, která u nás roste i divoce.
Z té se dělá nejen vynikající guláš či polévka, ale dá se také usušit. Zajedeme do kokořínského údolí za šikovnou domácí kuchařkou, která z téhle zdraví prospěšné houby připravuje skutečné divy.