Dobroty ze zimní zeleniny potěší chuťové buňky, zahřejí nás a podpoří naše zdraví. Třetí série magazínu o dovednostech našich předků. Režie pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Dýně & spol.V. Karas a N. Císařovská (Premiéra)
Pikantní zeleninové karbanátky a zimní lečo coby příloha jsou recepty stejně jednoduché, jako rychlé. Jak skladovat dýně, abychom z nich mohli vařit po celý rok až do příští sklizně? V pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Dýně & spol. Podíváme se do dýňového království na Vysočině, kde budeme obdivovat barevnou přehlídku všech možných odrůd.
Pikantní zeleninové karbanátky a zimní lečo coby příloha jsou recepty stejně jednoduché, jako rychlé. Jak skladovat dýně, abychom z nich mohli vařit po celý rok až do příští sklizně? V pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Dýně & spol. Podíváme se do dýňového království na Vysočině, kde budeme obdivovat barevnou přehlídku všech možných odrůd.
Řekneme si, na co se která z nich hodí, a ukážeme si jednoduchý trik, jak dýně uchovat co nejdéle tak, jak to dělaly naše babičky. Zavítáme k pěstitelům, kterým rostou na záhonech brukve celou zimu, a dozvíme se, jak je v zimě využít v kuchyni. A dostaneme pár zajímavých tipů, jak si podomácku vyrobit zeleninové lahůdky, které obohatí naši spíž o další skvělé chutě.
Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Dýně & spol. můžete sledovat 23. 2. 2020 od 18,25 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize