Obecní pece kdysi pekly chléb pro chudé. Dnes se staly vyhledávanou atrakcí a příležitostí k setkávání lidí. Pátá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie V. Karas
(Premiéra)
V dalším dílu Babiček navštívíme staroslavné město Cheb. Kromě jednoho z nejkrásnějších historických náměstí v Čechách tu mají i sice nedávno postavenou, leč tradiční pec na chleba.
Pečou si v ní voňavý chléb pšeničný i žitný jako od babičky, ale dokážou připravit i další delikatesy, jako například poplamenice se sušeným ovocem.
Tahle lahůdka se dřív pekla zcela běžně, ale její chuť si vybaví už tak leda pamětníci.
A což teprve takový pekáč krkovičky pečený při nízké teplotě celou noc! A tak roztopíme na ten správný žár, uhněteme těsto a vyzkoušíme, jak to peče Golem.