Husí pečínky, nadýchané peřiny i praktické mašlovačky do kuchyně. Nový magazín o dovednostech našich předků. Režie pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli – Husa V. Karas a J. Berka
Do zlatova vypečená husa, obložená bramborovými knedlíky – sváteční staročeská hostina našich předků. Kejhání husího hejna patřilo ke koloritu českého venkova a nadýchané peřiny vycpané husím peřím k povinné výbavě každé nevěsty.
Do zlatova vypečená husa, obložená bramborovými knedlíky – sváteční staročeská hostina našich předků. Kejhání husího hejna patřilo ke koloritu českého venkova a nadýchané peřiny vycpané husím peřím k povinné výbavě každé nevěsty.
V kuchyni byla nepostradatelným pomocníkem hospodyněk husí mašlovačka. I dnes jsou mezi námi tací, kteří si dokáží mašlovačku po vzoru našich babiček vyrobit. A jak se kdysi dávno dralo peří? Uvidíte v novém magazínu o dovednostech našich předků.
Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli – Husa lze sledovat 29. 4. 2018 od 18,25 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize