Upečeme si jednoduché a rychlé jablkové řezy a vylisujeme lahodný domácí mošt. Druhá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli – Jablko V. Karas (Premiéra)
Jablko je malý zázrak a také nejoblíbenější ovoce v Čechách a na Moravě. Je chutné a obsahuje spousty zdraví prospěšných látek a vlákniny. Připravují se z něj kompoty, marmelády a čatní.
Jablko je malý zázrak a také nejoblíbenější ovoce v Čechách a na Moravě. Je chutné a obsahuje spousty zdraví prospěšných látek a vlákniny. Připravují se z něj kompoty, marmelády a čatní.
Můžeme ho vařit, péct, použít do moučníku, přidat k pečeni anebo nastrouhat s mrkví a ochutit medem. Podíváme se do jabloňových sadů a uvidíme, jak tu sadaři bojují se škůdci a současně se snaží přilákat sem užitečné ptačí pomocníky. A nebudou chybět ani báječné jablečné dobroty.
Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli – Jablko můžete sledovat 20. 10. 2019 od 18,25 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize