Malé pohoštění se dá vykouzlit i z toho, co dům dal, aneb několik tipů pro blížící se svátky. Čtvrtá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie V. Karas
(Premiéra)
Jaký je rozdíl mezi jednohubkou a kanapkou, a z čeho je můžeme připravit? A jak vypadaly receptury na populární vlašský salát, pro který si chodívaly naše babičky a dědové?
Vrátíme se zpátky v čase a podíváme se, co nabízela v dobách předválečných proslulá pražská lahůdkářství, jako Paukert, Lippert či Zoufalý. Poté opět nakoukneme do spíže našich šetrných babiček a připravíme chutné pomazánky.
Přitom spotřebujeme i zbytky, protože právě z těch se dají připravit nečekané dobroty.
Řekneme si také pár základních tipů, jak zbytečně neplýtvat jídlem a co s ním, když toho například před svátky nakoupíme, navaříme či napečeme víc, než zvládneme spotřebovat.