Kachnička do křupava vypečená s jablky a červeným zelím patřila odedávna na staročeský sváteční stůl. Druhá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Kachna: V. Karas, N. Císařovská a J. Berka (Premiéra)
Na českých dvorcích a venkovských rybníčcích odedávna štěbetaly kachny, které si hospodyňky chovaly pro maso, vejce i na peří. Kachní pečínka je dodnes synonymem svátečního oběda, ale jak zužitkovat zbytky této menší hostiny? Připravíme si kachní rilletes, lahůdku, kterou můžeme podávat na čerstvém domácím chlebu.
Na českých dvorcích a venkovských rybníčcích odedávna štěbetaly kachny, které si hospodyňky chovaly pro maso, vejce i na peří. Kachní pečínka je dodnes synonymem svátečního oběda, ale jak zužitkovat zbytky této menší hostiny? Připravíme si kachní rilletes, lahůdku, kterou můžeme podávat na čerstvém domácím chlebu.
Vypravíme se také na návštěvu za chovateli vodní drůbeže a představíme si některá kachní plemena. V pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli – Kachna si řekneme si, jak o kachny pečovat, aby se jim dobře dařilo. A čeká nás i stručný návod na to, jak se starat o klasickou peřinu vycpanou prachovým peřím, a pár zajímavostí na téma, jak se dříve spávalo a jak vlastně vypadal denní rytmus našich předků.
Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli – Kachna můžete sledovat 19. 5. 2019 od 18,25 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize