Jak se vaří proslulý český ležák, a co je sladina a mláto? Uvidíme, jak se vaří pivo v českém univerzitním pivovaru. Sedmá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie V. Karas
(Premiéra)
Tereza a Petr budou tentokrát zjišťovat, jak se vaří pivo ve školním pivovaru, kde učitelé na slovo vzatí do sládkovského řemesla zasvěcují studenty z celého světa. Sládek technické fakulty České zemědělské univerzity v pražském Suchdole nám ukáže, jak se připravuje sváteční černý ležák.
A s pivem budeme také vařit. Připravíme si tokáň na světlém pivu a žitný chléb zadělávaný pivem černým. Chmel je skvělý i na pocuchané nervy a chmelový čaj je stará a vyzkoušená receptura našich babiček. Režie V. Karas
Magazín Co naše babičky uměly a na co my
jsme zapomněli - Kde se pivo vaří můžete
sledovat 12. 1. 2025 od 18:25 na ČT1!!
A opakování 15. 1. a 18. 1.!
Zdroj, foto: Česká Televize
Shelly
Chytrá Žena