Už jste slyšeli o jedlé přírodě? Vyzkoušejte s námi jarní recepty za hubičku. Sedmá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie V. Karas
(Premiéra)
Nádherná květenství voňavého šeříku se stala symbolem měsíce, kterému poeticky říkáme máj. Naši předkové byli ovšem lidé praktičtí, a v přírodě hledali především možnosti obživy a zpestření jídelníčku. Znalci divoké jedlé přírody dokážou překvapit tím, co vše je v přírodě jedlé a dokonce nám prospívá.
A tak se vypravíme tam, kde kvetou šeříky a ochutnáme fermentovaný šeříkový čaj, který zvládneme vyrobit podomácku. Ještě jednodušší je příprava květinové vody a med.
A máte-li dojem, že jde o recepty pro lesní víly a skřítky, uvařte si spolu s námi i vydatnou polévku.
Magazín Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Když
kvete šeřík můžete sledovat 19. 5. 2024 od 18:25 na ČT1!!
A opakování 24. 5. a 25. 5.!
Zdroj, foto: Česká Televize
Shelly
Chytrá Žena