Připravíme si ho podle receptů našich babiček rovnou v deseti různých variantách, doplněný úžasnými hlavními chody a sladkou tečkou na závěr. Čtvrtá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie V. Karas
(Premiéra)
Varování: tento díl není vhodný pro hladové či hubnoucí diváky. Na stole přistanou knedlíčky polévkové, bramborové se zelím, nadívané husím masem, kynuté i téměř zapomenutý knedlík kukuřičný. Ochutnáme knedlík vorařský vylepšený podmáslím a naučíme se připravit i šampiona mezi všemi, knedlík pajfálský vařený v ubrousku.
Závěrečnou sladkou tečkou, tvarohovým knedlíkem s borůvkovým žahourem a marcipánem, završíme naši úžasnou přehlídku umění šéfkuchaře, který je milovníkem a ctitelem tradičních receptů naší národní kuchyně. Dozvíme se také, odkud se knedlík vzal, kdy se stal hvězdou české a moravské kuchyně, i jak vypadaly některé méně známé recepty.
Seriál Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli -
Knedlík můžete sledovat 14.2. 2021 od 18:25 na ČT1!
Shelly
Chytrá Žena
Tento článek také můžete