Králičí pečínka – zázrak na talíři. Kvalitě králičího masa se jen tak něco nevyrovná – a naše babičky to dobře věděly. Magazín o dovednostech našich předků (2018). Režie pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli – Králík T. Szilvási
Králíkárny byste dřív našli na každém venkovském dvoře, ale také na městských dvorcích a pavlačích. Za války se říkávalo, že „králík živil Evropu“. Tito nenároční ušáci mají totiž vysoce kvalitní maso, které dnes vřele doporučují odborníci na zdravé stravování. Vypravíme se za chovateli českých národních plemen, řekneme si, jak se o králíky starat a čím je krmit. A upečeme si tradiční staročeskou králičí pečínku.
Králíkárny byste dřív našli na každém venkovském dvoře, ale také na městských dvorcích a pavlačích. Za války se říkávalo, že „králík živil Evropu“. Tito nenároční ušáci mají totiž vysoce kvalitní maso, které dnes vřele doporučují odborníci na zdravé stravování. Vypravíme se za chovateli českých národních plemen, řekneme si, jak se o králíky starat a čím je krmit. A upečeme si tradiční staročeskou králičí pečínku.
Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli – Králík můžete sledovat 25. 4. 2020 od 18 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize