Marinovaný úhoř, nakládaná zelenina a houby, domácí jablečný ocet. Naše babičky dobře věděly, co je dobré a zdraví prospěšné. Druhá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli – Kvašení V. Karas a N. Císařovská (Premiéra)
Nová epizoda druhé série Babiček přinese řadu užitečných receptů do kuchyně, do domácnosti a hlavně pro zdraví. Jak si za pár korun vyrobit vlastní lahodnou domácí kyšku? Sváteční lahůdkou na stole našich babiček byl marinovaný úhoř s kapary a citronem. Prozradíme tajný houbařský recept na mléčně kvašené houby.
Nová epizoda druhé série Babiček přinese řadu užitečných receptů do kuchyně, do domácnosti a hlavně pro zdraví. Jak si za pár korun vyrobit vlastní lahodnou domácí kyšku? Sváteční lahůdkou na stole našich babiček byl marinovaný úhoř s kapary a citronem. Prozradíme tajný houbařský recept na mléčně kvašené houby.
Ukážeme si, jak se dělá domácí jablečný ocet, který prospěje našemu zdraví. Rychlokvašenou zeleninu s vysokým obsahem vitamínu C si můžeme připravovat po celý rok. Obyčejný levný ocet využijeme v domácnosti jako desinfekční úklidový prostředek. A přineseme i tip, jak srazit vysokou teplotu octovými ponožkami.
Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli – Kvašení můžete sledovat 24. 2. 2019 od 18,25 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize