Medové dobroty našich babiček aneb jak si osladit život. Druhá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli – Med N. Císařovská a J. Berka (Premiéra)
Pečené hrušky s medem a ořechy jsou skvělým dezertem, který zahřeje ve dnech chladného předjaří. Zkrátka: kvalitní med představuje v domácnosti hotový poklad, protože obsahuje spoustu léčivých látek. Naším tipem je medový balzám na rozpraskané rty podle jednoduché receptury našich babiček. Včely se v posledních letech naštěstí znovu stěhují i do měst.
Pečené hrušky s medem a ořechy jsou skvělým dezertem, který zahřeje ve dnech chladného předjaří. Zkrátka: kvalitní med představuje v domácnosti hotový poklad, protože obsahuje spoustu léčivých látek. Naším tipem je medový balzám na rozpraskané rty podle jednoduché receptury našich babiček. Včely se v posledních letech naštěstí znovu stěhují i do měst.
Úly najdeme například na střechách některých domů, a tak máte možná vlastního dodavatele domácího medu blíž, než byste si mysleli. A malá rada – med patří tradičně do bylinkového čaje. Víte však, jak čaj medem správně ochutit?
Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli – Med můžete sledovat 3. 3. 2019 od 18,25 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize