V krásném městě Mikulově vyrábějí včelky levandulový med, ze kterého uvaříme tradiční slovanský nápoj. Pátá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie V. Karas
(Premiéra)
Medovina bývala už ve starověku nápojem králů i prostých lidí. Z Čech a Moravy se vyvážela do okolních zemí od 11. století. Naši moderátoři Tereza a Petr se vypraví pod pálavské kopce do malebného Mikulova.
Na Svatém Kopečku tu stojí úly přímo nad políčkem kvetoucí levandule. Budeme vařit lahodnou medovinu a podle receptu místního včelaře z ní připravíme lehký letní nápoj i zálivku na salát s kozím sýrem.
Naši předkové medem nejen sladili, ale používali ho v mnoha skvělých receptech. Usmažíme si lívanečky s ovocem a medem a ukážeme si, jak na ta nejlepší kuřecí křídla v medové marinádě.