Odkud se vzala nejoblíbenější česká jídla? A jak na to, aby se nedělní oběd opravdu povedl? Pátá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie V. Karas
(Premiéra)
Česká kuchyně a její klasická jídla jsou stále na vrcholu popularity. Dáváme si je v restauracích, objevují se na svátečním stole, těšíme se, že si na nich pochutnáme při nedělním obědě.
Šéfkuchař Petr Hajný nám upeče kachnu s červeným zelím a chlupatými knedlíky, a také oblíbené vepřové výpečky s domácím chlebem.
Dozvíme se, kde se vlastně vzala jídla jako vepřová pečeně s knedlíkem a zelím, a od kdy se začala pravidelně objevovat na našem jídelníčku.
Podíváme se také do kuchyně a jídelny stylové prvorepublikové vily a zjistíme, jak a na čem se tu kdysi vařilo.