Hospodská klasika, na kterou chodívali už naši pradědečkové, aneb fenomén, který, bohdá, nikdy nezahyne. Šestá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie V. Karas
(Premiéra)
Štěpánská hovězí pečeně, šunkofleky či zadělávané dršťky. Anebo snad raději kachnu v šouletu? A víte, jak se správně připravuje husarská roláda? Zajedeme do kuchyně, kde milované české hotovky připravují podle těch správných a tradičních receptů.
Zkrátka a dobře si pochutnáme tak, jako za časů našich pradědů. Když ale pradědečkům doma navařila prababička, bylo třeba večeři spláchnout dobrým hořkým pivem. A na to se chodívalo k sousedům do výčepu.
Tam se také karbanilo, hrál kulečník a zpívalo u harmoniky. Tyhle maličké výčepy už dávno zanikly, ale my jsme jeden takový pro náš pořad objevili.
A do třetice navštívíme i řeznický krám a dozvíme se, že kromě teplých řeznických hotovek bychom tu kdysi našli i malý výčep a dobře vychlazený sud piva.