Chutné sýry, měkoučká vlna a pečené jehněčí. Nový magazín o dovednostech našich předků. Režie pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli – Ovce T. Szilvási a J. Berka.
Ovčí stáda pasoucí se na úbočí kopců jsou částí dějin lidské civilizace už jedenáct tisíciletí. Naši předkové dokázali dokonale zpracovat ovčí vlnu a vyrábět z ní výtvory, které dodnes obdivujeme. Uplést hřejivou vlněnou ponožku na šesti jehlicích patří k typickému obrázku našich babiček. A ke každému ovčímu stádu zase patří bača, který vyrábí skvělé sýry a tvarohy. Proč zařadit do jídelníčku jehněčí maso? A jakým tradičním receptem potěšit rodinu u nedělního oběda?
Ovčí stáda pasoucí se na úbočí kopců jsou částí dějin lidské civilizace už jedenáct tisíciletí. Naši předkové dokázali dokonale zpracovat ovčí vlnu a vyrábět z ní výtvory, které dodnes obdivujeme. Uplést hřejivou vlněnou ponožku na šesti jehlicích patří k typickému obrázku našich babiček. A ke každému ovčímu stádu zase patří bača, který vyrábí skvělé sýry a tvarohy. Proč zařadit do jídelníčku jehněčí maso? A jakým tradičním receptem potěšit rodinu u nedělního oběda?
Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli – Ovce je k vidění 6. 5. 2018 od 18,25 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize