Stopečka na zdraví aneb jak to chodí v pěstitelské pálenici. Druhá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli – Pálenka V. Karas a J. Berka (Premiéra)
Výroba ušlechtilých ovocných pálenek je odedávna jedním ze způsobů, jak zpracovat ovocnou úrodu. K tomu je ovšem nezbytné nasbírat to správné ovoce a založit kvas. Plody z našich zahrádek můžeme také odvézt rovnou do pěstitelské pálenice. Jablka, hrušky a švestky jsou obvyklým základem pro budoucí destilát, ale jak chutná taková kdoulovice, nebo pověstná Švejkova kontušovka?
V pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli – Pálenka se také dozvíme se také, jak naložit s pálenkou po samotném vypálení. A než nám dozraje, bude čas na přípravu lahodných švestkových rozpeků s mákem. Vydatná slepičí polévka pak dodá sílu nejenom všem sběračům lahodného ovoce, ale posílí i v náročných životních situacích.
Výroba ušlechtilých ovocných pálenek je odedávna jedním ze způsobů, jak zpracovat ovocnou úrodu. K tomu je ovšem nezbytné nasbírat to správné ovoce a založit kvas. Plody z našich zahrádek můžeme také odvézt rovnou do pěstitelské pálenice. Jablka, hrušky a švestky jsou obvyklým základem pro budoucí destilát, ale jak chutná taková kdoulovice, nebo pověstná Švejkova kontušovka?
V pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli – Pálenka se také dozvíme se také, jak naložit s pálenkou po samotném vypálení. A než nám dozraje, bude čas na přípravu lahodných švestkových rozpeků s mákem. Vydatná slepičí polévka pak dodá sílu nejenom všem sběračům lahodného ovoce, ale posílí i v náročných životních situacích.
Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli – Pálenka můžete sledovat 3. 2. 2019 od 18,25 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize