Kameninové kuchyňské nádobí po babičce je skvělé na pečení chleba i na výrobu švestkových povidel. Čtvrtá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie V. Karas
(Premiéra)
Pokud máte na chalupě vystavený starý kameninový pekáč anebo formu na bábovku, sundejte ho z police, vymažte máslem, připravte těsto a šup s ním do trouby.
Řekneme si, proč byla kamenina dříve tolik oblíbená a proč ji vyzkoušet, i když ji dnes nahradily formy plechové či silikonové.
Uvidíme, jak se takové nádobí vyrábí litím do forem, jak se glazuje, zdobí i vypaluje.
Poté přijde ke slovu i starý povidlák po babičce. Připravíme si tradiční podzimní lahůdku, švestková povidla, a uvaříme si z nich omáčku ochucenou skořicí a rumem.
K čemu? Ke švestkovým knedlíkům, přece!