Drůbež, kterou lidé po staletí chovají pro delikátní maso a chutná vajíčka. Třetí série magazínu o dovednostech našich předků. Režie pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Perličky a křepelky V. Karas (Premiéra)
Lahůdkou na talířích našich předků bývala perlička na víně či nadívaná křepelka. Zatímco v kuchařských knihách našich prababiček se podobné recepty vyskytovaly naprosto běžně, v dobách poválečných jako by téměř vymizely. Navštívíme chovatele, kterým na trávníku či ve voliéře pobíhají exoticky vyhlížející elegantní perličky a drobné křepelky.
Lahůdkou na talířích našich předků bývala perlička na víně či nadívaná křepelka. Zatímco v kuchařských knihách našich prababiček se podobné recepty vyskytovaly naprosto běžně, v dobách poválečných jako by téměř vymizely. Navštívíme chovatele, kterým na trávníku či ve voliéře pobíhají exoticky vyhlížející elegantní perličky a drobné křepelky.
Dozvíme se, jak to chodí v takové perliččí i křepelčí rodině, co tihle opeřenci potřebují ke spokojenému životu, i to, že perlička je skvělým domácím hlídačem. Ochutnáme jejich vajíčka a připravíme si drůbeží pečínku k nedělnímu obědu.
Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Perličky a křepelky můžete sledovat 27. 9. 2020 od 18,25 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize