Kdo je nejkrásnější? Naši moderátoři se tentokrát vypraví za holoubky, perličkami a králíky na soutěžní chovatelskou výstavu. Druhá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Pírko holubí N. Císařovská a V. Karas (Premiéra)
Obložený chlebíček s křepelčím vejcem anebo nadívané holoubě jsou lahůdky přímo královské, ale pečení holubi, bohužel, nikde do úst sami nelétají. Své o tom vědí všichni, kdo se rozhodli věnovat svůj čas chovatelství drůbeže či králíků. Co všechno musí chovatel, oddaný svému koníčku, zvládnout, než se jeho opeření či ušatí svěřenci mohou předvést přísné porotě na místní výstavě?
Naši moderátoři pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Pírko holubí budou svědky kartáčování srsti, leštění pařátků i olejování hřebínků. A co se na takové výstavě vlastně hodnotí? Představíme si původní plemena holubů – českého káníka a moravského pštrosa. A dozvíme se, jak nejkrásnější české husy cestují po Evropě a sbírají ceny na mezinárodních výstavách.
Obložený chlebíček s křepelčím vejcem anebo nadívané holoubě jsou lahůdky přímo královské, ale pečení holubi, bohužel, nikde do úst sami nelétají. Své o tom vědí všichni, kdo se rozhodli věnovat svůj čas chovatelství drůbeže či králíků. Co všechno musí chovatel, oddaný svému koníčku, zvládnout, než se jeho opeření či ušatí svěřenci mohou předvést přísné porotě na místní výstavě?
Naši moderátoři pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Pírko holubí budou svědky kartáčování srsti, leštění pařátků i olejování hřebínků. A co se na takové výstavě vlastně hodnotí? Představíme si původní plemena holubů – českého káníka a moravského pštrosa. A dozvíme se, jak nejkrásnější české husy cestují po Evropě a sbírají ceny na mezinárodních výstavách.
Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Pírko holubí můžete sledovat 7. 4. 2019 od 18,25 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize