Švestky, jablka, bylinky a další úroda z podzimní zahrádky poputuje do babiččiny kuchyně, kde z ní budeme vyrábět zdravé dobroty na náš stůl i do spíže. Třetí série magazínu o dovednostech našich předků. Režie pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Podzimní úroda V. Karas (Premiéra)
Z polí i zahrádek je sklizeno, teď nás ale čeká, po vzoru našich babiček, zpracování darů podzimní přírody. Uděláme si švestkové čatní, které je skvělé k pečenému masu. Přineseme další tip na domácí medicínu proti podzimnímu nachlazení a virózám. Zalistujeme ve starém receptáři a připravíme si zdravou náhražku masa – chutné a vydatné jídlo z luštěnin na smetaně. A znovu se vrátíme k nejzdravějšímu způsobu zpracování zeleniny, kvašení.
Z polí i zahrádek je sklizeno, teď nás ale čeká, po vzoru našich babiček, zpracování darů podzimní přírody. Uděláme si švestkové čatní, které je skvělé k pečenému masu. Přineseme další tip na domácí medicínu proti podzimnímu nachlazení a virózám. Zalistujeme ve starém receptáři a připravíme si zdravou náhražku masa – chutné a vydatné jídlo z luštěnin na smetaně. A znovu se vrátíme k nejzdravějšímu způsobu zpracování zeleniny, kvašení.
Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Podzimní úroda můžete sledovat 25. 10. 2020 od 18,25 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize