Ochutnáme domácí recepty herečky Sabiny Remundové: marmeládu připravenou z přemrzlých mišpulí a ořechový dort se šípkovou marmeládou. Sedmá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie V. Karas
(Premiéra)
Moderátor Petr Pěknic si na pomoc s tradičními recepty našich babiček pozval svou kamarádku a hereckou kolegyni Sabinu Remundovou. Vypraví se spolu natrhat přemrzlé šípky. Připraví z nich skvělou marmeládu a zbytky z pasírování šípků využijí pro přípravu zdravého zimního čaje.
Přineseme také tip na domácí dort, do kterého šípková marmeláda zkrátka patří. Natrháme si i přemrzlé mišpule, ovoce, které se u nás kdysi běžně pěstovalo, ale poté jsme na něj skoro zapomněli.
Ochutnáme marmeládu, která se právě z přemrzlých plodů připravuje. Naše moderátorka Tereza pro změnu sáhne po šípcích sušených a naučí se vyrábět domácí krém na ruce.
A to ještě není všechno! Připravíme si zázvorový sirup s pomerančem vhodný nejen při nachlazení, ale také pro ty, kdo trpí nevolností při cestování. A zjistíme, že šípky jsou dobré nejen pro nás, lidi, ale prospívají například i koním.
Magazín Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Šípky
a mišpule můžete sledovat 4. 2. 2024 od 18:25 na ČT1!!
A opakování 7. 2. a 10. 2.!
Zdroj, foto: Česká Televize
Shelly
Chytrá Žena