Ovárek vytažený z kotle plného dalších dobrot i čerstvé škvarky z domácího sádla. Čtvrtá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie V. Karas
(Premiéra)
Pravá moravská pohostinnost začíná brzy ráno uvítáním hostů koláčky. Řeč je o tradiční slovácké zabijačce, která se neobejde bez zručných a poctivých řezníků, bez hostů, kteří se s chutí přiloží ruku ke špilkování, bez krojovaných tetiček a ochutnávky dobrot připravených přímo na místě. Patří k nim domácí škvarečky, mozeček s vejcem i lahůdkový vepřový lalok. Petr a Tereza se dozvědí, kdy na Slovácku začínalo období domácích zabijaček, jak je to s řeznickým řemeslem v dnešní době, i to, co se tu vlastně ke všem těm lahůdkám pije.
Pořad Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Slovácká zabijačka můžete sledovat 24.1. 2021 od 18:25 na ČT1!
A opakování 30.1.!
Shelly
Chytrá Žena
Tento článek také můžete