Poctivý řízek z přeštického vepřového, pečený v troubě tak, jak jej připravovaly naše babičky. Druhá série magazínu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli – Vepř o dovednostech našich předků. Režie V. Karas a N. Císařovská (Premiéra)
Naši moderátoři z pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli – Vepř se vypraví na pastviny, kde se vesele prohánějí přeštická černostrakatá prasátka. Tomuto původnímu českému plemeni svědčí celoroční pobyt venku. Uvidíme, čím farmář prasátka krmí, co pašíci potřebují ke spokojenosti, a jak je jejich chov propojen s fungováním celé farmy.
Naši moderátoři z pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli – Vepř se vypraví na pastviny, kde se vesele prohánějí přeštická černostrakatá prasátka. Tomuto původnímu českému plemeni svědčí celoroční pobyt venku. Uvidíme, čím farmář prasátka krmí, co pašíci potřebují ke spokojenosti, a jak je jejich chov propojen s fungováním celé farmy.
Ochutnáme hned dva recepty z přeštického vepřového – řízek pečený v troubě a pečený bůček s cibulovým zelím a škvarkovými plackami. A představíme i další plemeno vepře – landrace.
Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli – Vepř můžete sledovat 26. 5. 2019 od 18,25 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize