Vínečko bílé, vínečko rudé, burčák i kulinářské delikatesy, které k vínu patří. Slavnosti vinobraní v Čechách a na Moravě ve druhé sérii magazínu o dovednostech našich předků. Režie pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli – Víno V. Karas (Premiéra)
Víno patří nejen do sklenky, ale také do kuchyně coby ingredience všemožných vynikajících receptů. V dalším dílu našeho seriálu si připravíme vepřovou panenku s houbovou omáčkou z bílého vína. V pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli – Víno se vypravíme na slavnosti vinobraní v Čechách i na Moravě.
Víno patří nejen do sklenky, ale také do kuchyně coby ingredience všemožných vynikajících receptů. V dalším dílu našeho seriálu si připravíme vepřovou panenku s houbovou omáčkou z bílého vína. V pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli – Víno se vypravíme na slavnosti vinobraní v Čechách i na Moravě.
Uvidíme slavnost zarážání hory a požehnání mladému vínu. Vyzkoušíme šlapání hroznů v kádi bosýma nohama, tak, jak se to dělalo před dávnými časy. Ochutnáme všemožné dobrůtky k vínu podávané, řekneme si, co je to vlastně proslavený burčák a přineseme tip na ten nejlepší svařák, který zahřeje tělo i duši.
Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli – Víno můžete sledovat 3. 11. 2019 od 18,25 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize