Jelítka, jitrničky, ovar, domácí škvarečky a zásoba kvalitního vepřového na dlouhou dobu. Šéfkuchař Vašek Frič z pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli – Zabíjačka je odborníkem na staročeskou zabíjačku a všechny domácí dobroty, které na ní vznikají.
Naše moderátory tak čeká spousta práce, protože na tradiční zabíjačce je potřeba každá ruka. Terezka a Petr se také vypraví za farmáři, kteří chovají proslavená česká přeštická prasátka a vědí, co takový domácí pašík potřebuje ke spokojenému životu. A dozvíme se, k čemu využívaly naše babičky poctivé domácí sádlo.
Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli – Zabíjačka můžete sledovat 4. 3. 2018 od 18,25 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize