Paštiky s brusinkami a daňčí se šípkovou omáčkou, aneb zvěřinové lahůdky a tipy inspirované lesem podle našich babiček. Druhá série magazínu o dovednostech našich předků. Režie pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli – Zvěřina V. Karasa a J. Berka (Premiéra)
Zasněžený les připomíná zimní pohádku, ale našim předkům, stejně jako dnešním myslivcům, přinášel stejnou povinnost – postarat se o zvěř a zajistit jí dostatek potravy. Co se dává zvěři do krmelce a čím bychom například divoké kachny a labutě naopak krmit neměli? Zimní období bylo také odjakživa časem, kdy se na jídelníčku našich dědečků a babiček pravidelně objevovala zvěřina.
Zasněžený les připomíná zimní pohádku, ale našim předkům, stejně jako dnešním myslivcům, přinášel stejnou povinnost – postarat se o zvěř a zajistit jí dostatek potravy. Co se dává zvěři do krmelce a čím bychom například divoké kachny a labutě naopak krmit neměli? Zimní období bylo také odjakživa časem, kdy se na jídelníčku našich dědečků a babiček pravidelně objevovala zvěřina.
Za klasickými recepty se vypravíme v pořadu Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli – Zvěřina na Konopiště, kde se zvěřinové dobroty připravují na mnoho způsobů už od dob starého mocnářství. Domácí lékař poradí, jak při nachlazení využít léčivé látky ze smrkových větviček. A přineseme i zajímavý a jednoduchý kuchyňský tip pro domácí přípravu masa – ostružinovou sůl.
Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli – Zvěřina můžete sledovat 17. 2. 2019 od 18,25 hodin na ČT1!
Zdroj, foto: Česká televize