Pokračování skutečného příběhu Dity P., která zná kouzla vaření. Co udělat, když rezaví duše? Uvidíte v pořadu Deník Dity P. II. - Jídla pro duši. Když jí nějak nesedí svět? Když duše dovolí, aby přišla bolest těla? A nechá stékat slzy? Dita ví, jak na to – není lepšího léku, než té rozhárané duši uvařit něco dobrého. Dá se do toho a přitom se z páry hrnce, ve kterém vaří slepičí polévku, linou sny. Zatím nenaplněné. Třeba – projet se horskou dráhou, které se bojí, jak čert kříže. Třeba – opustit na chvíli všechny povinnosti a „dělat nic“. Jen tak jít sama Stromovkou, bez cíle.

Jít, aby přišel hlad a chuť na nejlepší cheescake. Třeba. Zařídí si „den Ditky s Ditkou“, čili sama se sebou a tu duši prostě překřičí. Jen musí dokázat umlčet Ditu č. 1, která „káže pravdu“, aby Dita č. 2 mohla blbnout, „hřešit“, nemyslet na nic a nikoho jiného, než sama na sebe. Kolikrát do roka si to může dovolit? Záleží na Ditě č. 2. A ta se umí nejen u plotny postarat, aby její duše byla sytá.
Deník Dity P. II. - Jídla pro duši můžete sledovat 8. 4. 2016 od 18,25 hodin na ČT1!
Tento článek také můžete