Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 07.10. 2024
Dnes má svátek Justýna
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Diana - Její skutečný příběh - jejími vlastními slovy

11. 06. 2022 | Knižní tipy
Název: Diana  -  Její skutečný příběh - jejími vlastními slovy
Autor: Andrew Morton
Datum vydání: 5 / 2022
Nakladatelství: Universum
Formát: 156 × 234 mm, 512 g
Počet stran: 400
Vazba: pevná
Cena: 399 Kč

Senzační biografie princezny Diany napsaná za její spolupráce a přinášející exkluzivní nový materiál k připomínce 60. výročí jejího narození. Kniha Diana, její skutečný příběh po svém prvním vydání v roce 1992 navždy změnila způsob, jakým veřejnost pohlížela na britskou monarchii.

Diana - Její skutečný příběh - jejími vlastními slovyNa prvním místě žebříčku bestsellerů deníku New York Times se stala unikátní literární klasikou nejen pro svůj výbušný obsah, ale i proto, že se Diana na publikaci osobně podílela. Nikdy předtím žádný významný člen královské rodiny nehovořil tak otevřeným způsobem o svém nešťastném manželství, o svém vztahu s královnou, o neobyčejném životě uprostřed rodu Windsorů, o svých nadějích, obavách a snech.

Nyní autor biografií Andrew Morton znovu prošel tajné nahrávky, které se zesnulou princeznou pořídil, aby přinesl nové překvapující poznatky a napomohl hlubšímu pochopení jejího života i myšlení. V tomto plně přepracovaném vydání své průlomové biografie se Morton zabývá Dianiným odkazem a jejím významem pro moderní královskou rodinu. Ikona v životě a legenda po smrti – Diana nepřestává fascinovat.


O autorovi knihy Diana - Její skutečný příběh - jejími vlastními slovy:


Andrew Morton je jeden z nejznámějších světových životopisců a předních odborníků na současné celebrity i královské rodiny. Jeho průlomová biografie v roce 1992 odhalila tajný svět Diany, princezny z Walesu. Napsaná za její plné, i když tehdy tajné spolupráce, změnila způsob, jakým svět pohlížel na britskou královskou rodinu.

Kromě titulu Diana – její skutečný příběh je autorem bestsellerů č. 1 týdeníku Sunday Times a deníku New York Times o Monice Lewinské, Madonně, Davidu a Victorii Beckhamových, Tomu Cruisovi, Angelině Jolie a naposledy knihy 17 karafiátů – Windsorové, nacisté a kamufláž. Andrew Morton je držitelem četných ocenění. Střídavě žije v Londýně a v Los Angeles.

Ukázka z knihy Diana - Její skutečný příběh - jejími vlastními slovy:


Jako vězeň odsouzený za zločin, který nespáchala, Diana měla zoufalou potřebu povědět světu o svém životě, o úzkosti, kterou cítila, stejně jako o svých ambicích. Její pocit, že je to nespravedlivé, byl velice silný. Chtěla vyjádřit svůj názor, chtěla mít možnost sdělit lidem celý příběh svého života a nechat je, aby ji soudili podle toho.
Snad měla pocit, že kdyby mohla vyprávět svůj příběh lidem, mohli by ji skutečně pochopit dřív, než bude příliš pozdě.
„Ať mě soudí oni,“ řekla a byla přesvědčená, že veřejnost ji nebude posuzovat tak přísně jako královská rodina nebo masová média. Avšak její touha vysvětlit pravdu, jak ji viděla ona sama, se potýkala se sžíravými obavami, že by ji nepřátelé v paláci označili za choromyslnou a drželi ji pod zámkem.

A nebyly to neopodstatněné obavy – v roce 1995, po odvysílání jejího rozhovoru v pořadu Panorama, tehdejší ministr ozbrojených sil Nicholas Soames, blízký přítel a bývalý královský správce stájí prince Charlese, popsal její stav jako „pokročilé stadium paranoie“. Dianě i okruhu jejích nejbližších přátel postupně došlo, že pokud nevyjde najevo celý její příběh, veřejnost nikdy neuzná a nepochopí důvody jejího dalšího jednání. Uvažovala o několika možnostech, od série novinových článků přes televizní dokument až po vydání své biografie. Diana znala své poselství; teď se snažila najít prostředníka...

(z Úvodu knihy)
•   
Oblékla jsem se na večeři a Charles mi řekl: „Bože ne, zase ty šaty“ nebo něco podobného. Ale jeden z mých nejstatečnějších okamžiků za celých těch deset let nastal, když jsme šli na ten děsný večírek k čtyřicátým narozeninám Camilliny sestry. Nikdo nečekal, že přijdu, ale něco mi našeptávalo: „Jdi, schválně jdi.“
Tak jsem se na to pořádně psychicky připravila. Rozhodla jsem se, že Camillu už nikdy na uvítanou nepolíbím. Místo toho si s ní jen podám ruku. To byl můj velký krok. Cítila jsem se strašně statečná a smělá, Diana tak v podstatě odvede kus práce. Celou cestu do Ham Common, kde se večírek konal, mě Charles popichoval. „Proč dneska jdeš?“ Tak se ptal celou cestu. Nebyla jsem nepříjemná, ale bylo to na hraně.

Nicméně jsem vešla dovnitř, poprvé natáhla ke Camille ruku a pomyslela si: „Uf, tohle jsem zvládla.“ Bylo nás tam asi čtyřicet a všichni jsme se usadili. Všichni byli ve věku mého manžela a já se cítila dost nesvá, ale rozhodla jsem se, že se budu hodně snažit. Chtěla jsem zapůsobit.
A potom po večeři jsme byli všichni nahoře, já jsem si vesele povídala a najednou jsem si všimla, že tam Charles ani Camilla nejsou. To mě rozrušilo a vydala jsem se dolů. Věděla jsem, čemu se tím vystavím. Snažili se mě zastavit, abych dolů nešla.
„Diano, nechoďte tam.“
„Jdu jen najít svého manžela, ráda bych ho viděla...“
(z kapitoly Dlouhá cesta k uzdravení)

Ohlasy na knihu ze zahraničního tisku:


•     „Fascinující kniha plná nových poznatků o životě Diany a její době… Velice osobní, upřímná a místy i šokující.“
The Sunday Times
•    „Věrohodný, poutavý, ale také znepokojující portrét poslední ikony dvacátého století.“
Lynn Barber, Daily Telegraph
•    „Naprosto fascinující … poutavé.“
Daily Mail
•    „Kdyby Diana žila ve středověku, popravili by ji stětím.“
Dickie Arbiter, bývalý tiskový mluvčí královny



Knihu Diana - Její skutečný příběh - jejími vlastními slovy koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knižní klub. a eshopu Luxor.cz

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Diana - Její skutečný příběh - jejími vlastními slovy:

Diana - Její skutečný příběh - jejími vlastními slovy
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles