V dobrodružné docureality Dobrodruh vyrazil fotograf a cestovatel Adam Lelek tentokrát do Peru. V 11. dílu pořadu Dobrodruh v Andách ochutná místní specialitu – grilované morče, pozná, jak náročné je těžit sůl 3000 metrů nad mořem, navštíví obyvatele rákosových ostrovů a pronikne do legendárního inckého města Machu Picchu.
Z hlavního města Peru Limy se cestovatel a fotograf Adam Lelek vydal autobusem do města Cuzco. Na cestě v Andách ochutná tradiční grilované morče. Ve výšce 3300 metrů vyzkouší s místními obyvateli tradiční těžbu soli.
Výhled na vrcholky And v 11. dílu pořadu Dobrodruh je z tohoto místa naprosto úchvatný. Zajímavý je také život na rákosových ostrovech jezera Titicaca.
Na cestě po jihoamerickém Peru neopomíjí ani symbol této země – monumentální ruiny kultovního města Machu Picchu.
11. díl pořadu Dobrodruh můžete sledovat 20. 5. 2015 od 21,25 hodin na ČT2!
Tento článek také můžete